Σέρρες – Δυναμική πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου

24 Νοεμβρίου 2018

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Σερρών το πρωί της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων των Μουσικών σχολείων της χώρας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν «Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ακόμα περισσότερες ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής, ενώ συνεχίζεται το πρόβλημα της μη δωρεάν χορήγησης βιβλίων μουσικής για θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα».

Τα αιτήματα των μαθητών των Μουσικών Σχολείων:
Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως ζητούν άμεση χορήγηση μουσικών βιβλίων, κάλυψη των κενών στα μουσικά μαθήματα με μόνιμα διορισμένους καθηγητές, μοριοδότηση για μουσικές σχολές , αναγνώριση των σπουδών τους με πιστοποίηση ισάξια και αντίστοιχη με τις τάξεις των ωδείων. Επίσης, ενεργοποίηση των ΥΑ για χορήγηση μουσικής ειδικότητας, στους απόφοιτους Μουσικών σχολείων κατόπιν εξετάσεων οι οποίες είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζονται, άμεση επέμβαση του Δήμου προς αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και κάλυψη των αναγκών της σχολικής μονάδας με συμβασιούχους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top