Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επέμβαση στη Βενεζουέλα, αναπτύσσοντας στρατιωτικές δυνάμεις στο Πουέρτο Ρίκο και στην Κολομβία, όπως δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νιλολάι Πατρούσεφ, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θέλει να ανατρέψει τον Μαδούρο.

«Επιδεικνύοντας σαρκασμό και αλαζονεία προς τον λαό της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση σε ένα ανεξάρτητο κράτος», επεσήμανε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νιλολάι Πατρούσεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μεταφορά αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πουέρτο Ρίκο, η προσγείωση αμερικανικών δυνάμεων στην Κολομβία και άλλα γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Πεντάγωνο ενισχύει τη συγκέντρωση στρατού στην περιοχή, προκειμένου να ανατρέψει τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Μαδούρο».

Όπως επεσήμανε ακόμη ο Ρώσος αξιωματούχος, η Βενεζουέλα αρνήθηκε να δεχτεί την ανθρωπιστική βοήθεια που τής επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ, επειδή καταλαβαίνει ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να ανατρέψει τον Μαδούρο.

«Και ο λαός της Βενεζουέλας το καταλαβαίνει καλά αυτό. Εξού και αυτή η αντίδραση, η άρνηση να δεχτούν φορτηγά από την επιτιθέμενη χώρα και η στήριξη του προέδρου τους», παρατήρησε ο Πατρούσεφ.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το