Ασφαλίτες έσπασαν το χέρι ενός δεκατριάχρονου μαθητή στη Λάρισα. Την Τρίτη 30 Μαρτίου, σύμφωνα με την καταγγελία γονέα, πέντε μαθητές που καθόταν σε πάρκο στη Λάρισα και συζητούσαν, περικυκλώθηκαν από ασφαλίτες οι οποίοι επιχείρησαν να τους τρομοκρατήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν το χέρι του ενός παιδιού. «Ρε μαλάκα το έσπασα» ακούστηκε να λέει ο ασφαλίτης και οδήγησε το παιδί όχι στο νοσοκομείο, αλλά στο αστυνομικό τμήμα.

“Για την υπόθεση αυτή έχει επιληφθεί το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.” γράφει ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, όταν πια δεν μπορούσε να συγκαλυφθεί η αποτρόπαια αυτή πράξη.

Εδώ οι λέξεις χάνουν το νόημα. Η βία εκπορεύεται, πριμοδοτείται, διαχέεται από τους πολιτικούς προϊσταμένους του ασφαλίτη που έσπασε το χέρι του μικρού μαθητή.

Και όπως είπε ο Χρυσοχοϊδης: “Κυκλοφορούν οι αστυνομικοί στις γειτονιές και τους χαίρεται ο κόσμος”

Η κυβέρνηση συνεχώς επιτίθεται. Οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι φοιτητές, οι νέοι, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, είναι εχθροί. Ο Macky Diabete από τη Γουινέα που ζήτησε μια καλύτερη ζωή και σήμερα είναι νεκρός, ήταν εχθρός. Ο νέος από την Λάρισα που καθόταν στο παγκάκι στο πάρκο με τους φίλους του ήταν εχθρός.


Γέμισαν την Ελλάδα με αστυνομικούς για κάθε χρήση. Πολλοί από αυτούς έχουν ξεφύγει εντελώς. Έχουν αποθρασυνθεί και αποκτηνωθεί. Κυκλοφορούν ως αλήτες, νταήδες, τσαμπουκάδες και απειλούν τον κόσμο κυρίως τους νέους. «Ρε μαλάκα το έσπασα», λέει ο αποκτηνωμένος αστυνομικός. Έτσι απλά. Λες και έσπασε ένα κλαράκι από ένα δένδρο, ή ένα βάζο και όχι το χέρι ενός ανθρώπου.


Πηγή: Με στοιχεία από άρθρο του Ορέστη Μεταξά

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία