Πριν από μικρό χρονικό διάστημα, ως γνωστόν, σε στρατόπεδο στη Λέσβο (265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, στο Μανταμάδο), με ευθύνη της διοίκησης, αναγράφηκε ρητό του στρατάρχη της Βέμαχτ, Έριχ Φον Μάινσταιν!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακροδεξιοί θύλακες μέσα στο στράτευμα επιχειρούν ναζιστική προπαγάνδα σε φαντάρους. Ενδεικτικά είναι τα γεγονότα που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών σήμερα από το 4ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής στο Καρλόβασι της Σάμου.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, στέλεχος ΕΠΟΠ μπροστά στους φαντάρους μιλούσε για την «ανωτερότητα της ελληνικής καθαρής φυλής, για τους κατώτερους μουσουλμάνους που πρέπει να πεθάνουν, για τους συμμορίτες του ΕΛΑΣ που σκότωναν κόσμο, για τον μύθο της αντίστασης στους Γερμανούς, για τις κατώτερες θρησκείες, τους μουσουλμάνους, τους Ιεχωβάδες και τους άθεους» καθώς φυσικά και για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Με βροντερές φωνές, ενώπιον άλλων ΕΠΟΠ αλλά και των φαντάρων, οι οποίοι εκείνη την ώρα γευμάτιζαν, ένα στέλεχος μιλούσε για «την εβραϊκή φυλή που είναι καθαρή στο βάθος των αιώνων σαν την ελληνική και υπάρχει έμφυτος ανταγωνισμός και μίσος μεταξύ τους».

Από τις αναφορές δεν έλειψε το μίσος για τα προσφυγικά ρεύματα στη Σάμο, «για τους βρομιάρηδες κλέφτες-οικονομικούς μετανάστες που κλέβουν τα επιδόματα των Ελλήνων και παίρνουν περισσότερα από τη σύνταξη των μανάδων μας».

Καψώνια και ξυλοδαρμός

Παράλληλα στο ίδιο στρατόπεδο οι καταδρομείς διατάσσονταν και τραγουδούσαν άσματα όπως «Πού θ’ ανάψουμε κεριά-μέσα στην Αγια-Σοφιά. Στον τρούλο της Αγια-Σοφιάς-θ’ανέβω για να βγάλω-την τούρκικη ημισέληνο-και τον Σταυρό να βάλω».

Είναι το ίδιο στρατόπεδο στο οποίο, σύμφωνα με δημοσιευμένες καταγγελίες της Επιτροπής Φαντάρων Σάμου, γίνονται καθημερινά καψώνια (τα οποία είναι παράνομα), ενώ φαντάρος φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού (κλοτσιές και απειλές) από άλλους φαντάρους επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για ομαδικό καψώνι εξαιτίας ατομικού λάθους ή αργοπορίας.

Την περασμένη Δευτέρα το πρωί, στο 4ο ΕΤΕΘ της Σάμου, οι φαντάροι υποχρεώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρωινής γυμναστικής να φωνάζουν δυνατά «Ελλάς Ελλάς, ή ταν ή επί τας», «Η Μακεδονία και η Κύπρος είναι ελληνική», «Ηθικόν; Αίμα! Και τι αίμα; του-ρκι-κό» (σ.σ. παλιό εθνικιστικό σύνθημα που μιλάει και για αλβανικό και σκοπιανό αίμα, στο οποίο συχνά παραλείπεται το αλβανικό εξαιτίας παρουσίας φαντάρων αλβανικής καταγωγής).

ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΠΡΙΝ ΚΑΜΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ
Χουντική και ρατσιστική προπαγάνδα σε στρατόπεδο, αυτή τη φορά στο 649 Τάγμα Πεζικού στη Σάμο, είχαμε και πριν κάμποσο καιρό

Την καταγγελία φαντάρων του στρατοπέδου δημοσίευσε το «Δίκτυο Σπάρτακος – Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων».

Ολόκληρη η επιστολή – καταγγελία:

«Τι κάθεστε εκεί σαν Αλβανοί; Δηλαδή οι Αλβανοί κάθονται με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους; Αυτή ήταν η απάντηση που σκέφτηκα να δώσω στον αντισυνταγματάρχη Ανδρ., διοικητή του 649 ΤΕ στη Σάμο, όμως δεν το έκανα. Ο λόγος είναι απλός:

«Δυστυχώς για εσάς η Δημοκρατία δεν υπάρχει μέσα στο στρατό».
«Οι Έλληνες δεν είμαστε για Δημοκρατία»
«Η Δημοκρατία χάλασε τον Έλληνα»
«Η θητεία είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό θα κάνετε ότι λέω εγώ»
Μια Δημοκρατία έκαναν και μετά πήραν τα @@ μου»

Οι παραπάνω φράσεις είναι από την ‘’ ηθική’’ κατήχηση που μας έκανε ο Ταγματάρχης Τ., ο υποδιοικητής του εν λόγω στρατοπέδου κατά τη διάρκεια των ΣΠΕΝ. Παριστάνοντας τον ψευτοπαλληκαρά και με την ασφάλεια που του παρέχει το αξίωμα του, έχυνε το χουντοδηλητήριο του σε νέους ανθρώπους που υπηρετούν την θητεία τους».

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το