“Οι συνταξιούχοι Έλληνες είναι κακομαθημένοι”. Τάδε έφη Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στον ΣΚΑΙ (που αλλού;) και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Για να καταλάβετε όμως πόσο κακομαθημένοι είναι οι συνταξιούχοι, “οι άνθρωποι δεν πεθαίνουνε κιόλας, ζούνε για αρκετά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους”. Τα έλεγε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά ποιος τον άκουγε τότε…

https://youtu.be/sso-o7a0lWc?t=2

Διαβάστε τώρα και μια απάντηση μιας κακομαθημένης συνταξιούχου:

Κυρια Πιπιλη διάβασα μια κριτική σας σχετικά με τους συνταξιούχους, έναντι των οποίων καταφέρεστε λέγοντας σχετικά, ότι είναι κακομαθημένοι. Προφανώς λόγω της βουλευτικής σας ιδιότητας θα περίμενε κανείς, όταν αναφέρεστε στους συνταξιούχους, ότι θα επιδεικνυατε έναν μεγαλύτερο σεβασμό. Και η έκπληξη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν ακούγονται αυτά από εσάς που απ ότι ενθυμούμαι είσαστε και δημοσιογράφος.Φαίνεται όμως ότι πρέπει να ξαναθυμηθουμε όλοι τι εστι συνταξιούχος και αυτή τη φορά να μην το ξεχάσουμε. Όλοι μας.

Ο συνταξιούχος λοιπόν Κα Πιπιλη είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αφού κόπιασε σε αυτή τη ζωή, αφού αγωνίστηκε για να επιβιώσει, εμπιστεύτηκε μέρος του μισθού του στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικα ταμεία, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα έχει κάποιες υγειονομικές παροχές-τι βλακας- και όταν με το καλό πάρει τη σύνταξη του θα έχει κάποιο έσοδο, για τα γηρατειά του. Ας κρατήσουμε αυτό το σημείο. Είναι δικά του τα χρήματα αυτά. Δικά του και μόνο δικά του. Και τα εμπιστεύτηκε στο κράτος. Φυσικά σε ένα κράτος μπαταχτση-τι βλακας.

Τα χρόνια πέρασαν Κα Πιπιλη και μετά από τόση αποταμίευση, ηθελημένη η μη, μετά από τόσο γδάρσιμο έρχεται η ώρα να μετρήσεις τους κόπους σου. Αίμα έσταζες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ένσημα σου κλέψανε, αλλά σου κόλλησαν, μα ότι και να έγινε πήρες μια σύνταξη τίμια και χιλομετρημενη. Και ενώ έπαιρνες ψίχουλα σκέφτηκαν οι σοφοί του τόπου σου, ότι παίρνεις πολλά και ξεκίνησαν να κόβουν. Ξεκίνησε το κόψιμο και σταματημό δεν έχει.Φυσικά κάνεις δεν αναφέρει την ανταποδοτικοτητα της σύνταξης. Να υπενθυμίσουμε ότι τα χρήματα αυτά τα εμπιστεύτηκε ο εργαζόμενος στο κράτος και τους σοφούς του.

Και επίσης να υπενθυμίσουμε ότι οι σοφοί του κράτους δεν υφίστανται μειώσεις στους μισθούς τους. Το αντίθετο μάλιστα. Φυσικά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Είναι πολύ διαφορετικό να παίρνεις 6000€ το μήνα και να σου κόψουν 1000€ και διαφορετικό να παίρνεις 540€ και να σου κόβουν τα 100€. Δεν βρίσκετε; Και κάθε λίγο και λιγάκι να βομβαρδιζεστε από τα κανάλια-θυμίστε μου πόσα πήραν τα κανάλια μέσα στο καλοκαίρι από τη κυβέρνηση–για την αναγκαιότητα των περικοπών των συντάξεων; Κι εσύ να τα μετράς από δω, να τα μετράς από κει και να μην φτάνουν να βγάλεις τον μήνα. Και εκεί που μετράς, εκεί που κόβεις και εξωραΐζεις – sic-τις ανάγκες σου, να ακούς ότι οι συνταξιούχοι είναι κακομαθημενοι.

Ε, ΌΧΙ. ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ. Μας λεηλάτησαν μισθούς συντάξεις, αποθεματικά ταμείων και μας λέτε κακομαθημένους και από πάνω; ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ναι, όχι κακομαθημενοι. Λίγο σεβασμός δεν βλάπτει. Αυτό που βλάπτει όμως είναι η έλλειψη του μέτρου και η απουσία ντροπής. Αυτό πραγματικά βλάπτει.

Μία κακοποιημένη συνταξιουχος.

Έφη Πουλοπούλου (από το fb)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το