Η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη χώρα αφήνοντας πίσω νεκρούς, τραυματίες και υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών, 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.130 (εκ των οποίων 433 στην επαρχία Ελαζίγ και 222 στην γειτονική επαρχία Μαλάτεια). Στην Ελαγίζ σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τέσσερις ακόμα στη γειτονική επαρχία της Μαλάτεια, όπως ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD). Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού 39 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα χαλάσματα σπιτιών και κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, συμπλήρωσε ο Σοϊλού. Ένας ακόμη άνθρωπος διασώθηκε, αφού έμεινε παγιδευμένος στα συντρίμμια 14 ώρες.

O διευθυντής του σεισμολογικού ινστιτούτου της Ταϊβάν, Dyson Lin, μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Μάλιστα αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις που αυξάνουν τις πιθανότητες να σημειωθεί νέος ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως εξηγεί, ίσως ο σεισμός που συνέβη χθες να μην ήταν ο κύριος, και κάνει έκκληση στους κατοίκους της Ελαζίγ και της Μανίσα, να εγκαταλείψουν τις περιοχές και να πάνε σε άλλες κοντινές περιοχές ή στην Κωνσταντινούπολη.

Λέκκας: Δεν αποκλείεται νέος ισχυρός μετασεισμός στην Τουρκία

O φονικός σεισμός των 6,8 ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως διευκρίνισε η γεωτεκτονική σύνθεση της περιοχής που έγινε ο σεισμός είναι τελείως διαφορετική από αυτή της Ελλάδας και επίσης δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των τεκτονικών δομών που θα μπορούσε να μεταφερθεί η σεισμική δραστηριότητα στον Ελλαδικό χώρο.

Ο καθηγητής Λέκκας δεν απέκλεισε έναν νέο πολύ ισχυρό μετασεισμό ίδιου μεγέθους με τον κύριο των 6,8 ρίχτερ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το