Π.Ε.Σ.ΕΚ:     Κινητοποίηση     Συνταξιούχων εκπαιδευτικών  έξω από το Υπουργείο  Εργασίας, Δευτέρα 19 Δεκέμβρη, ώρα 11:00

  • Δευτέρα,  19 Δεκέμβρη  και ώρα 11.00, έξω  από το  Υπουργείο  Εργασίας,  Σταδίου 29, η  Π.Ε.Σ.ΕΚ καλεί  σε συγκέντρωση     διαμαρτυρίας όλους τους συνταξιούχους   για τον εμπαιγμό τους   από την πολιτική  του Υπουργείου  Εργασίας.  Παρά  τις εξαγγελίες  και τους πανηγυρισμούς  για την έκδοση των εκκρεμών  συντάξεων η  αλήθεια είναι διαφορετική:   Έχουμε καταστρατήγηση της σειράς έκδοσης των συντάξεων, που δικαιολογημένα οι συνάδελφοι, περιμένοντας πάνω από δύο χρόνια  να εκδοθεί η κύρια σύνταξή τους    και  τουλάχιστον 4  χρόνια η Επικουρική,  είναι οργισμένοι. 
  • Πέρα από την καταστρατήγηση της σειράς έκδοσης των συντάξεων,  το Υπουργείο, για να παρουσιάσει «έργο»,  έχει αναθέσει την έκδοση  των συντάξεων   σε ιδιώτη  με αποτέλεσμα   εκατοντάδες συντάξεις που εκδίδονται  με τη μέθοδο fast track  να έχουν λάθη τραγικά λάθη, χωρίς κανένα σεβασμό  απέναντι  σε ανθρώπους που μόχθησαν μια ζωή. Με την αυτοματοποιημένη διαδικασία το 30-35%  των συντάξεων  εκδίδονται με λάθη που  δείχνουν   την εγκληματική  ανευθυνότητα του Υπουργείου:  Συγκεκριμένα το «σύστημά τους» δε διαβάζει  συνήθως  τις προϋπηρεσίες, δεν υπολογίζει τα πλασματικά χρόνια,  περικόπτει  αυθαίρετα κατά   30%  τις συντάξεις, ακόμη  και  60%  με βάση διάταξη του ν. Κατρούγκαλου  που έχει καταργηθεί(!) από 28.2.2020, χωρίς  να προκύπτει απασχόληση των  συνταξιούχων  από τα δικαιολογητικά  που έχουν  καταθέσει  στον e ΕΦΚΑ( ΓΛΚ). Το χειρότερο από όλα,  επειδή  πολλές συντάξεις εκδίδονται  με λιγότερα χρόνια,  οι συνάδελφοι φαίνονται ότι χρωστάνε στο κράτος   και καλούνται  να επιστρέψουν  ως  «αχρεωστήτως  καταβληθέντα»  το 25%  της κουτσουρεμένης σύνταξής τους με αποτέλεσμα να  καλούνται  να επιβιώσουν  με  300-400€  το μήνα. 
  •   Επειδή  η κοροϊδία έχει όρια,  το  ΔΣ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ   καλεί όλους τους συνταξιούχους και όλες τις Οργανώσεις  των συνταξιούχων  στη συγκέντρωση  διαμαρτυρίας έξω  από   Υπουργείο Εργασίας   και  ιδιαίτερα  τους νέους συναδέλφους  που  έχουν  υποστεί  τις συνέπειες  από την εγκληματική ανευθυνότητα του  Υπουργείου  Εργασίας.
  • Απαιτούμε να σταματήσει  η καταστρατήγηση  της σειράς έκδοσης  των συντάξεων,  να γίνει  εδώ και τώρα  ο επανυπολογισμός  όλων των συντάξεων, για τις οποίες έχουν υποβληθεί ενστάσεις  και   ανέρχονται  σε εκατοντάδες,    από τη Δ/νση  Συντάξεων  του πρώην ΓΛΚ και να μην παραπεμφθεί  καμία ένσταση  στο Ελεγκτικό Συνέδριο,  από το οποίο οι ενστάσεις   εκδικάζονται  τουλάχιστον με καθυστέρηση 5ετίας.  
  • Απαιτούμε, επίσης,   αντιπροσωπεία των συνταξιούχων  να γίνει   δεκτή  από τον αρμόδιο  Υφυπουργό  για την Κοινωνική Ασφάλιση.   

                          Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

               Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

         Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το