ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ             2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ  [1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, ΠΕ401, 6974438720], ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ  [1ο ΓΕΛ Καματερού, ΠΕ03, 6938853981],  Αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ, τακτική και αναπληρωματικός, εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

  1. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΥΣΔΕ, που μας εστάλησαν μετά από ερώτησή μας, επί συνόλου 305 εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Γ΄ Αθήνας [15/1/2019], 615 υπηρετούν σε 2 σχολεία, 148 σε 3, 32 σε 4 και 2 εκπαιδευτικοί σε 5. Δηλαδή, επισήμως έχουμε 797 συναδέλφους σε πάνω από ένα σχολεία, δηλαδή περίπου ο ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς.  Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο πίνακας  αφορά σε όλα τα σχολεία της Δ/σης,  καθώς και σε όλους τους εκπ/κούς  (Μόνιμους – Αναπληρωτές, και για Ενισχυτική και για Παράλληλη).
  2. Επίσης, με έκπληξη μάθαμε μόλις τη Δευτέρα 21/1 ότι συναδέλφισα παράλληλης στήριξης συμπλήρωνε το ωράριό της σε 6 σχολεία, πράγμα που εκτός των άλλων είναι και παράνομο! Μετά την καταγγελία μας πήραμε τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα αλλάξει αμέσως. Αναμένουμε…
  3. Καλούμε, για άλλη μια φορά, όλους τους συναδέλφους να γνωστοποιούν στις ΕΛΜΕ που ανήκουν οποιαδήποτε ενέργεια, συμπεριφορά, διοικητικό μέτρο κλπ, που κατά τη γνώμη τους καταπατά τα δικαιώματα και το ωράριό τους. Μόνον έτσι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να τα αποτρέψουμε.
  4. Με αφορμή τις παιδαγωγικές συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων που γίνονται στο τέλος του Α΄ Τετραμήνου, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στις κυρίες διευθύντριες και τους κυρίους διευθυντές των σχολείων ότι το ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ωράριο των εκπαιδευτικών ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 2.10 μμ, για κανένα λόγο, πολύ περισσότερο για ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Επομένως οι συνεδριάσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ορίζονται μετά τις 12.30, αν υπολογίσουμε ότι διαρκούν περίπου δύο ώρες. Επίσης θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε σε όσες/ους δεν το γνωρίζουν, ότι δεν είναι εργοδότες μας, εργοδότης μας παραμένει το κράτος και το υπ. παιδείας! Δεν δουλεύουμε σε ιδιωτική επιχείρηση, οι ίδιοι δεν είναι –ακόμη τουλάχιστον– μάνατζερς και δεν δικαιούνται να συμπεριφέρονται ως τέτοιοι. Επομένως δεν κάνουν «χάρη» στους εκπαιδευτικούς που μετά το διδακτικό τους ωράριο αποχωρούν, στο βαθμό που δεν τους έχει ανατεθεί άλλη εργασία από το σύλλογο διδασκόντων. Την επόμενη φορά που θα καταγγελθεί παραβίαση ωραρίου, διδακτικού ή εργασιακού, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε ονομαστικά τον/την παραβάτη.
  5. Προτάσεις που θα καταθέσουμε στο ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας για την ανοιχτή, διαφανή λειτουργία του και για τη συνεχή ενημέρωση των τριών ΕΛΜΕ της Γ΄ Αθήνας και όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών σχετικά με τα θέματα που τους αφορούν. 1) Η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του ΠΥΣΔΕ να καθορίζεται όχι μόνο από το Διευθυντή  Εκπαίδευσης, αλλά από όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ, μετά από προτάσεις τους. 2) Η ημερήσια διάταξη πριν από κάθε συνεδρίαση να κοινοποιείται, στις ΕΛΜΕ και στα σχολεία. Όλα τα στοιχεία που αφορούν στα θέματα των συνεδριάσεων του ΠΥΣΔΕ να είναι στη διάθεση των μελών του τουλάχιστον τρεις μέρες πριν τις συνεδριάσεις και να στέλνονται σε ηλεκτρονική μορφή. Η τήρηση μιας τέτοιας διαδικασίας διασφαλίζει στα μέλη του ΠΥΣΔΕ την καλύτερη τεκμηρίωση των προτάσεών τους, δίνει χρονικά περιθώρια για επαφές με τα σχολεία και τους συναδέλφους, και στους αιρετούς τη δυνατότητα να συζητήσουν με τις ΕΛΜΕ για ό,τι κρίνουν απαραίτητο. 3) Να ενημερωθούν τα σχολεία ότι στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ που εμπλέκονται με θέματα συναδέλφων, εάν επιθυμούν, έχουν το δικαίωμα να παρευρεθούν οι ίδιοι στη συνεδρίαση που τους αφορά και να τεκμηριώσουν προσωπικά τις προτάσεις τους. 4) Όλες οι αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ με συνεκτικό τρόπο, που θα διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα, να κοινοποιούνται στα σχολεία, καθώς και να καταγράφονται οι ψηφοφορίες. 5) Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των αναπληρωτών, να γίνονται από το ΠΥΣΔΕ παρουσία τους. Μια τέτοια διαδικασία διασφαλίζει τη συνεννόηση μεταξύ των συναδέλφων, μειώνει αντιπαλότητες και πιθανές ανισότιμες συμπεριφορές εκ των προτέρων. Διασφαλίζεται, επίσης, ότι κοινοποιούνται  σε όλους όλα τα κενά και απομειώνεται η  δυνατότητα απόκρυψης κενών σχολείων. Επίσης, να μην γίνεται ο προσδιορισμός των κενών μόνο από το Διευθυντή Εκπ/σης για τους αναπληρωτές παράλληλης στήριξης.

ΥΣ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους των σχολείων του Περιστερίου να προσέλθουν μαζικά στις εκλογές της ΕΛΜΕ, την Τρίτη 5/2/2019 [1Ο ΓΕΛ, 9πμ-7μμ] και να στηρίξουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το