Η πρεμιέρα του σχολικού έτους δεν θα βρει όλα τα σχολεία ανοιχτά, καθώς κάποια στην Αττική υπέστησαν ζημιές απ’ τον σεισμό του Ιουλίου και έτσι οι μαθητές αυτών είτε θα αρχίσουν με ολιγοήμερη καθυστέρηση τα μαθήματά τους είτε θα πάνε σε άλλα σχολεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό και 8ο Δημοτικό Χαϊδαρίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αγιασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά αύριο 11 Σεπτεμβρίου.

Για το 4ο Γυμνάσιο και 6ο Γυμνάσιο, αν και αναμένονται έτοιμα προς χρήση από τις 16 Σεπτεμβρίου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε την προσωρινή μεταστέγαση τους στο 4ο ΓΕ.Λ. Χαϊδαρίου και στο 5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου αντίστοιχα σε απογευματινή βάρδια.

Σε ό,τι αφορά το 1ο ΕΠΑ.Λ. προβλέπεται μεταστέγαση στο 6ο Ε.Κ. Γ’ Αθήνας σε πρωινή βάρδια.

Αντίστοιχα προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Αιγάλεω. Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, Σταύρος Αδάμης, «το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα, που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω».

Ζημιές απ’ τον σεισμό έχουν καταγραφεί και στις Αχαρνές, και συγκεκριμένα στο 1ο Ενιαίο Λύκειο και στο 6ο Δημοτικό.

Στο Μενίδι και συγκεκριμένα στο 6ο και 12ο Δημοτικό ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί κανονικά αλλά οι μαθητές δεν θα μπουν στις αίθουσες ούτε και την Πέμπτη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», Αποστόλη Παπαγιαννόπουλο.

Προβλήματα υπάρχουν και σε κάποια σχολεία του Νέου Ηρακλείου. Ειδικότερα, ζημιές έχουν καταγραφεί στο 1ο Γυμνάσιο, καθώς και στο 4ο και 5ο Δημοτικό όπου οι εργασίες αποκατάστασης έχουν προγραμματιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το