Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας», την Τρίτη 7 Ιούλη και ώρα 11 το πρωί, στο πεζοδρόμιο έξω από τα γραφεία της Alpha Bank (Σταδίου 40).

Οι 850 πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (δημοσιογράφοι, οδηγοί, καθαρίστριες κτλ.) προσπαθούν έπειτα από περίπου 10 χρόνια να πάρουν ένα μικρό μόνο μέρος των δεδουλευμένων τους από τη μέρα που πτώχευσε η ιστορική εφημερίδα, αλλά βρίσκουν ξαφνικά απέναντι τους δύο τράπεζες την Alpha και την Πειραιώς που διεκδικούν για λογαριασμό τους –κόντρα στο νόμο- τα χρήματα από την πώληση του κτηρίου της «Χ. Κ. Τεγόπουλος», στο Νέο Κόσμο.

Την απαράδεκτη στάση των τραπεζών απέναντι στους πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας» έχουν στηλιτεύσει με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ και όλα τα σωματεία το χώρο του Τύπου, δεκάδες σωματεία εργαζομένων από άλλους χώρους, καθώς και σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος με δηλώσεις μάλιστα και από το βήμα της Βουλής.

Οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον χώρο του Τύπου εκφράζουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους απολυμένους εργαζομένους της «Ελευθεροτυπίας» και καταγγέλλουν ως καταχρηστική και ανάλγητη την ενέργεια των τραπεζών «Αlpha» και «Πειραιώς» να εμποδίσουν την καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων σε ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται επί εννέα χρόνια και, στην πλειονότητά τους, είναι άνεργοι και σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση των καταχρηστικών ανακοπών των τραπεζών και καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της και να δώσει σύντομα οριστική λύση στο πρόβλημα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το