Με την κυβέρνηση και τον Δήμο Αθηναίων να εμμένουν στο κλείσιμο της προσφυγικής δομής στον Ελαιώνα, οι πρόσφυγες που παραμένουν στο καμπ έδωσαν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα έξω από τη δομή και εξέφρασαν την αγωνία τους αλλά και την ανυποχώρητη στάση τους να παραμείνουν στο καμπ.

Οι πρόσφυγες κατήγγειλαν εκβιαστικές τακτικές από υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκκένωσης, ενώ τόνισαν ότι έχει διακοπεί από τον Ιούνιο η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Ορισμένοι δήλωσαν ότι πλέον βασίζονται σε αλληλέγγυους για την παροχή φαγητού, καθώς και ότι οι φύλακες δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μπει στο καμπ: ακόμα και σε πρόσφυγες που έχουν βγει για να πάνε στις δουλειές τους και θέλουν να επιστρέψουν. 

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες αναφέρουν πως η οριστική τους απομάκρυνση θα λάβει χώρα στις 16 Αυγούστου, όταν θα διακοπεί η παροχή νερού στις εγκαταστάσεις της δομής. Όπως έχουν τονίσει, το καμπ του Ελαιώνα αποτελεί τον μοναδικό καταυλισμό προσφύγων στην Αθήνα, ενώ τα εναλλακτικά καμπ είναι εκτός Αττικής, σε μέρη εκτός των πόλεων και αστικών ιστών της χώρας, εντός των οποίων οι συνθήκες είναι ασφυκτικές.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το