ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 ώρα 18:30
στο προαύλιο της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256)

Καλούμε σε έκτακτη συγκέντρωση τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα 24 Αυγούστου ώρα 18:30 στον προαύλιο χώρο της ΑΣΚΤ για σοβαρά εργασιακά θέματα που προέκυψαν μέσα σε αυτές τις ημέρες από το ΥΠ. Παιδείας.
Το σημαντικότερο θέμα που έχει προκύψει και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και συλλογικά, αφορά τον αποκλεισμό από τους πίνακες της 2ΓΕ περίπου 250 συναδέλφων εικαστικών εκπαιδευτικών.
Μέχρι τη Συγκέντρωση οι συνάδελφοι που θίγονται θα έπρεπε να υποβάλουν ένσταση στον ΑΣΕΠ. Σε διαφορετική περίπτωση το συντομότερο δυνατόν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση θεραπείας.

Ο πρώτος λόγος που εσπευσμένα γίνεται αυτή η συγκέντρωση, είναι γιατί το Υπ. Παιδείας έχει ανακοινώσει ως ημερομηνία προσλήψεων αναπληρωτών από τους προσωρινούς πίνακες που έχουν λάθη, την Τρίτη 25 Αυγούστου.
Ο δεύτερος είναι για να ενημερωθούμε μετά την κατάθεση ακύρωσης, από την Ένωση και το ΕΕΤΕ κατά της ΥΑ που κατάργησε τα καλλιτεχνικά μαθήματα από το ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου, πού βρίσκεται η υπόθεση και πότε θα γίνει η εκδίκαση ώστε να προετοιμάσουμε τις κινήσεις μας που προσωρινά σταμάτησαν λόγω διακοπών και να δραστηριοποιηθούμε πάλι.
Να υπενθυμίσουμε ότι προετοιμάζουμε το ετήσιο πανελλαδικό Συνέδριο στην ΑΣΚΤ στις 16-18 Σεπτεμβρίου με τις αβέβαιες συνθήκες που μας επιβάλει η «πανδημία» και επειδή ενδέχεται μέχρι τελευταία στιγμή να υπάρξουν μετατροπές, ας είμαστε όλοι σε εγρήγορση.
Σε προηγούμενη επιστολή σας υπενθυμίσαμε ότι στη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνει Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για τα πεπραγμένα του ΔΣ των ετών 2018-2020. Θα ακολουθήσουν Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ένωσης για τα επόμενα δύο έτη 2020-2022.
Παρά τις δυσκολίες, η συμμετοχή μας σε αυτές επιβάλλεται να είναι μαζική.
Με βάση το καταστατικό μας:
1.«Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία όταν παρευρίσκεται σ’ αυτήν το ¼ τουλάχιστον των τακτικών μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου».
2. «Σε περίπτωση μη απαρτίας στην πρώτη πρόσκληση, η Γενική Συνέλευση επαναλαμβάνεται χωρίς άλλη πρόσκληση, μέσα σε οκτώ (8) ημέρες με τα ίδια θέματα, οπότε θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία οσαδήποτε μέλη και αν προσέλθουν σ’ αυτήν».
Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω, γίνεται πρόσκληση για την Εκλογοαπαολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 17:00 στην ΑΣΚΤ.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί εκ νέου την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 17:00 στην ΑΣΚΤ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, που θα γνωρίζουμε και τις εξελίξεις με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά και με τη λειτουργία των σχολείων.
Ωστόσο, παρότι οι συνθήκες λόγω και «πανδημίας» αρχίζουν πάλι να δυσκολεύουν, σας καλούμε να ξαναζωντανέψουμε από τώρα τις ομάδες που φτιάχτηκαν στη συγκέντρωση της Ένωσης στην ΑΣΚΤ τον Ιούνιο. Χωρίς μοιρολατρίες αλλά με πνεύμα αισιοδοξίας και ανανεωμένες ιδέες να επαναφέρουμε τα θέματα της καλλιτεχνικής παιδείας στην επικαιρότητα.
———————————————
Για το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων
Η Γραμματέας Η Πρόεδρος
Ν. Παληοκώστα Ζ. Χατζή
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Παπαναστασίου 49 104 45 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. Φαξ.: 210 8321783 / 6977904185
e-mail: enoshkkm@otenet.gr, enosieem@gmail.com,

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το