Σε μια ακόμα πρόκληση προχώρησαν φασιστοειδή στο Κιλκίς στις 09/01.

Οι γνωστοί άγνωστοι, πονεμένοι απόγονοι των ηττημένων ναζιστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βεβήλωσαν το μνημείο του ΕΛΑΣ που βρίσκεται σε Κεντρικό σημείο της πόλης του Κιλκίς. Έστρεψαν, βέβαια, και το “ενδιαφέρον” τους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης. Αλλά, όπως ήταν φυσικό, στράφηκαν στο μόνο γνωστικό αντικείμενο που μπορεί να τους ταιριάζει. Τα ντουβάρια της.

Αλλά όλα αυτά είναι σημεία των καιρών. Πριν λίγες μέρες άνοιξε το ζήτημα από το σώμα ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης της εξέτασης, αν είναι νόμιμη η τοποθέτηση και το κείμενο της πλάκας στην πλατεία Λευκού Πύργου, για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβρη του 1944 από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ.

Ενώ, στις 10/01, αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του πρώην Χρυσαυγίτη Βουλευτή Νίκου Μίχου. Που, ενώ του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών με ελαφρυντικά, τελικά έμεινε μέσα λιγότερο από 26 μήνες. Όσο και να δείχνουν ότι είναι άσχετα γεγονότα μεταξύ τους, στην πραγματικότητα έχουν την ίδια αφετηρία.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η ακροδεξιά κυβερνητική πολιτική, δε μένει μόνο στον εκφοβισμό του κόσμου. Δεν προσπαθεί απλά να καταπατήσει όλες τις κατακτήσεις και τις ελευθερίες του λαού.

Ταυτόχρονα, μαζί με την εγκληματική της πολιτική, ξεπλένει και το ακάθαρτο παρελθόν των νοσταλγών του Χίτλερ και το Μουσολίνι, δίνοντας στους οπαδούς τους το πάτημα για να ξεμυτήσουν και να αμαυρώσουν την ιστορική μας μνήμη. Καθήκον μας είναι να τους γυρίσουμε στη λήθη.

Δημήτρης Καρβαγιώτης, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το