Επιστολή έλαβε ο e-prologos.gr από τον εκπαιδευτικό Φώτη Αλεξάκο αναφορικά με το θέμα της τηλεκπαίδευσης και τις μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας

Να δηλώσουμε ότι ο e-prologos.gr προσυπογράφει όλα όσα αναφέρει ο εκπαιδευτικός Φώτης Αλεξάκος και συμμερίζεται τον προβληματισμό και τις ανησυχίες του.

Ο Εκπαιδευτικός σημειώνει αρχικά ότι “οι κυβερνώντες σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τις τεχνολογικές δυνατότητες που παρέχουν εταιρείες όπως η Cisco με το WebEx για να … κάνουν οικονομία στα καύσιμα θέρμανσης!

Και συνεχίζει:

Ήδη απ’ την αρχή της σχολικής χρονιάς, με «το καλημέρα» που λέμε, οι κυβερνώντες ζήτησαν απ’ τους διευθυντές όλων των σχολείων της χώρας να διασφαλίσουν ότι οι λογαριασμοί (accounts) όλων των εκπαιδευτικών στο WebEx είναι ενεργοί και πως ανά πάσα στιγμή το κάθε σχολείο θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες «τηλε-εκπαίδευσης». Προσωπικά λοιπόν, είμαι πεπεισμένος πως η όλη «μανούρα» του Υπ. Παιδείας με την τηλε-εκπαίδευση έχει να κάνει και με την οικονομία στη θέρμανση των σχολικών κτηρίων.

Με απλά λόγια, πιθανότατα σκέφτονται πως με το που θα σφίξουν τα κρύα και δεδομένου ότι -λόγω της πανδημίας- θα πρέπει να μένουν αρκετή ώρα ανοιχτά τα παράθυρα στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήρια, η θέρμανση των Δημόσιων σχολείων θα είναι … «απαγορευτικά» ακριβή! Οπότε; Ιδού η «λύση»: Τηλε-εκπαίδευση απ’ το σπίτι που θα το θερμαίνει (όσο αντέχει) η τσέπη των γονιών. Τηλε-εκπαίδευση «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία».

Όμως, η τηλε-εκπαίδευση (το έχουν πει πολλοί, ως και η ίδια η Υπουργός), ΔΕΝ είναι εκπαίδευση! Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους έχουμε πάρει χαμπάρι και δεν θα το ανεχτούμε αυτό.

Ομολογώ βέβαια ότι  δεν μπορώ να αποδείξω σήμερα τις παραπάνω εκτιμήσεις μου για το κοντινό μέλλον, αλλά όπως λέει κι ο λαός: «Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει». Ή ακόμη: «Τον λύκο τον βλέπουμε, τον ντορό γυρεύουμε;»

Εν πάση περιπτώσει, καλό θα ήταν ο κόσμος του αγώνα ν’ αρχίσει να προετοιμάζεται από τώρα για έναν πολύ «θερμό» εκπαιδευτικά χειμώνα. Κι ας έχουν υπ’όψιν τους οι εκάστοτε αριβίστες που κυβερνούν ότι τους έχει καταλάβει μια χαρά ο λαός πια.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το