Στις 11 Ιούνη το δρομολογιακό Ε/Γ σκάφος «Απόλλων Κ» ενώ ήταν πλαγιοδετημένο στην προβλήτα Μασχάλη του λιμανιού της Αγίας Ρουμέλης (Σφακιά Κρήτης) εξ αιτίας σφοδρής κακοκαιρίας και θαλασσοταραχής δέχθηκε απανωτά χτυπήματα από τα τεράστια κύματα με αποτέλεσμα να μισοβυθιστεί μέσα στο λιμάνι!

Το πλοίο είναι υπερήλικο 42 χρόνων και έχει υποστεί σημαντικό ρήγμα στο σημείο που βρίσκεται η εξαγωγή καυσαερίων με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων.

Το πλοίο που ανήκει στην «Ναυτική Εταιρεία Νότιας Κρήτης», παραμένει για 20 μέρες μισοβυθισμένο και η πλοιοκτήτρια εταιρεία με την συνδρομή του Λιμεναρχείου Σφακίων επιχειρούν να απολύσουν το πλήρωμα αμοιβαία συναινέσει και με τον τρόπο αυτό να απολέσουν το δικαίωμα αποζημίωσης λόγω αυταπόδεικτου ναυαγίου!

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα της αυθαιρεσίας Πλοιοκτησίας -Λιμενικών αρχών για την υπονόμευση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων!!

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΥΕΝ για την απόλυση των μελών του πληρώματος (που βρίσκονται επί 20 μέρες σε μια ιδιότυπη ομηρία και κραυγαλέα καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους) και την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης λόγω ναυαγίου καθώς και τους δεδουλευμένους μισθούς έως σήμερα!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ. Σε επικοινωνία της ΠΕΝΕΝ με το ΥΕΝ/ΔΝΕΡ μας γνωστοποιήθηκε ότι εδώ και μέρες έχει δώσει σχετικές οδηγίες στην τοπική Λιμενική αρχή να απολυθεί όλο το πλήρωμα με αιτιολογικό απόλυσης «λόγω ναυαγίου».

Παρά ταύτα η τοπική Λιμενική αρχή παραδόξως εξακολουθεί να αδρανεί….

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το