Εν μέσω πανδημίας. Με τα νοσοκομεία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας να στενάζουν κάτω από τις ελλείψεις. Μπροστά σε μια βαθιά κρίση που θα πλήξει τα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα της ανέχειας και της φτώχειας. Μπροστά σε αυτή την τραγική πραγματικότητα για το ελληνικό λαό η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε μέσω του προϋπολογισμού δαπάνες ύψους 5,5 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς και στρατιωτικές δαπάνες!!!

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υπογραφή τις αμέσως επόμενες μέρες της συμφωνίας για την αγορά 18 αεροσκαφών τύπου Ραφάλ που θα αποκτήσει η χώρας το 2021 από τη Γαλλία. Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις προβλέψεις του προϋπολογισμού ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Άμυνα κάνοντας λόγο για …«αναγκαίες» δαπάνες.

Όπως σημειώνει ο imerodromos.gr, τα ποσά του κρατικού προϋπολογισμού για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, είναι αυξημένα κατά 400%! Χρήματα που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Πέρα για την συμφωνία για την αγορά των γαλλικών μαχητικών στον προϋπολογισμό υπάρχουν κονδύλια για φρεγάτες, drones, υποβρύχια και ανανέωση οπλικών συστημάτων. Επίσης προβλέπονται προσλήψεις 15.000 επαγγελματιών στρατιωτικών όλων των ειδικοτήτων που θα ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις σε βάθος 3ετίας.

Οι προβλέψεις για τις στρατιωτικές δαπάνες από την εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό αλλά και οι σχετικοί πίνακες με τα ποσά που ακολουθούν είναι ενδεικτικά:

ΝΑΤΟ: Δεύτερη μετά τις ΗΠΑ η Ελλάδα σε στρατιωτικές δαπάνες

ΝΑΤΟ: Δεύτερη μετά τις ΗΠΑ η Ελλάδα σε στρατιωτικές δαπάνες

Οι αμυντικές δαπάνες των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ και του Καναδά θα αυξηθούν για έκτο διαδοχικό χρόνο το 2020, καθώς το ένα τρίτο των χωρών έχουν επιτύχει τον στόχο του 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Από τις 30 χώρες-μέλη της συμμαχίας, 10 βρίσκονται πάνω από το όριο αυτό το 2020, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα (2,58%), η Βρετανία (2,43%), η Πολωνία (2,30%) και η Γαλλία (2,11%).

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το