Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, Παπαδόπουλου Δημήτρη, από τον πρώην ΔΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη Ιωάννη, ο οποίος προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του συναδέλφου συνδικαλιστή γιατί ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τη συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ για ποινή που είχε επιβληθεί στον κ. Καψάλη. Συγκεκριμένα ο πρώην ΔΔΕ Λάρισας τιμωρήθηκε με τρίμηνη στέρηση μισθού διότι κατά τη διάρκεια  της θητείας του είχε προχωρήσει στην περικοπή μισθού δύο εκπαιδευτικών γιατί ‘εξέθεσαν δημόσια’ τις απόψεις τους για διοικητικά θέματα της ΔΔΕ Λάρισας και συγκεκριμένα την τοποθέτηση διευθυντή με λανθασμένη μοριοδότηση. Οι δυο συνάδελφοι τελικά δικαιώθηκαν και τους επιστράφηκαν τα χρήματα, ενώ ο κ. Καψάλης παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου εσωτερικών, όπου και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή. Αξίζει να  σημειωθεί ότι οι δυο εκπαιδευτικοί είχαν απευθυνθεί από την αρχή στο σωματείο τους και στην ΟΛΜΕ.

·         Απαιτούμε να αποσυρθεί η μηνυτήρια αναφορά και να παύσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου.

·         Είναι πρωτοφανές ο προϊστάμενος να παρεμβαίνει και να ασκεί λογοκρισία στο τι συζητά το ΔΣ των εργαζομένων. Ο συνάδελφος άσκησε τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα όπως ακριβώς προβλέπεται και συνταγματικά. Θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να γνωρίζουν αν τιμωρήθηκε ο προϊστάμενος τους για αποφάσεις που τους αφορούν.Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το