άσπρο λόγκο.jpg

Προσοντολόγιο – αιτήσεις ΑΣΕΠ, σε νέα «επεισόδια». Κάθε προκήρυξη και σωρεία καταγγελιών

ΤΕΡΜΑ στο παιχνίδι με τις ζωές μας!

Ο αγώνας για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.4589/19 και ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ-ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ παραμένει ανοιχτός και μας καλεί σε νέες αποφασιστικές κινητοποιήσεις!

Προσοντολόγιο – αιτήσεις ΑΣΕΠ, σε νέα «επεισόδια». Κάθε προκήρυξη και σωρεία καταγγελιών

Η 2ΓΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς να βρίσκονται υπ’ ατμόν για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και την κατάθεση των δικαιολογητικών στις ΔΔΕ. Την ίδια στιγμή, τη νέα προκήρυξη ακολουθούν όλες οι παλινωδίες των προηγούμενων, τους 2000 και πλέον απορριφθέντες συναδέλφους μας, τα δικαιολογητικά που δεν έχουν την κατάλληλη ημερομηνία και απορρίπτονται, πτυχία και μεταπτυχιακά που δεν έχουν περαστεί στο σύστημα, εκατοντάδες χιλιάδες ενστάσεις για όλα τα παραπάνω κι ακόμη περισσότερα.

Ακολουθώντας με συνέπεια την προηγούμενη εμπειρία, η έναρξη της 2ΓΕ συνοδεύτηκε από το μπλοκάρισμα της δυνατότητας κατάθεσης των δικαιολογητικών, με περιφέρεις, όπως στην Αττική, να έχουν κλείσει ΟΛΑ τα ραντεβού σε ΚΑΘΕ ΔΔΕ! Χιλιάδες συναδελφοι/ισσες, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον παραλογισμό και την ακραία αδιαφορία Υπουργείου και Περιφέρειας που καλούν τις ΔΔΕ με ελάχιστο προσωπικό να καλύψουν τον τεράστιο όγκο των εκπαιδευτικών που θα συρρεύσει στις διευθύνσεις. Και ενώ οι φημολογίες έκαναν λόγο για άρνηση παράτασης της καταληκτικής ημ/νίας κατάθεσης, σπέρνοντας πανικό και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο χιλιάδες εκπαιδευτικοί να μην καταφέρουν να δώσουν τα χαρτιά τους, πριν λίγο βγήκε τελικά ανακοίνωση για παράταση της ημ/νιας 2 ημερών! Είναι φανερό ότι οι 2 μέρες παράτασης και οι εξαγγελίες συμπόνιας είναι ψίχουλα, μπροστά στον όγκο των αιτήσεων, τη στιγμή που στο ωράριο που δέχονται οι διευθύνσεις την κατάθεση των αιτήσεων, οι αναπληρωτ(ρι)ες πρέπει να πάρουν κανονική άδεια για να καταθέσουν τα χαρτιά τους, ενώ εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε νησί πρέπει να μεταβούν σε διπλανό νησί όπου στεγάζεται η ΔΔΕ τους.  

Και γεννάται εύλογα η απορία: Μέχρι που νομίζετε ότι θα παίζετε με τα όρια μας;

Να παρθούν ΤΩΡΑ τα κατάλληλα μέτρα για μεγαλύτερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, ειδικές άδειας που δεν θα στερούν χρήματα από τους αναπληρωτές και διευκόλυνση της διαδικασίας για τους αναπληρωτές της επαρχίας και των νησιών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, καλούμε όλες και όλους να αντιστρέψουμε την συζήτηση. Δεν μας αντιστοιχεί το μέτρημα των μορίων που συγκεντρώνει ο καθένας/καθεμιά μας, δεν μας αντιστοιχεί να γίνουμε άλογα κούρσας σε έναν αγώνα δρόμου χωρίς νικητές, να γυρίσουμε την πλάτη και να κάνουμε πως δεν μας αφορούν οι 2000 ΑΠΟΛΥΜΜΕΝΟΙ συνάδελφοί/ισσές μας. 

Μας καλούν για την επόμενη διετία να βγούμε στη «γύρα» της αναζήτησης εκείνων των πιστοποιητικών ώστε να καλύψουμε το κενό αυτών των προκηρύξεων. Προσπαθούν μάλιστα να μας πείσουν, πως για αυτό φταίμε ΕΜΕΙΣ που δεν φροντίσαμε να «πουλήσουμε» καλά τον εαυτό μας.

Μας καλούν να γυρίσουμε την πλάτη ο ένας στον άλλο κοιτώντας καχύποπτα και εχθρικά όσους/όσες βρίσκονται λίγο πάνω ή λίγο κάτω μας στους πίνακες. Μας καλούν να ξαναγυρίσουμε στον κατακερματισμό και την διάσπαση διεκδικώντας ψίχουλα, παζαρεύοντας θέσεις που δεν μας χωρούν όλους/όλες. 

Και όλα αυτά για μια θέση ελαστικής εργασίας σε ένα σχολείο που η κυβέρνηση, συνεχίζοντας πιστά την αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ, ρημάζεται. Με μέτρα όπως η αξιολόγηση, η αυτονομία, η επιχειρηματικότητα να βρίσκονται προ των πυλών, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών να θυσιάζονται στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «κανονικότητάς» τους.

Για όλους και όλες εμάς τα όρια έχουν εξαντληθεί. Οι χιλιάδες αναπληρωτές/τριες που έχουμε κυριολεκτικά οργώσει τη χώρα καλύπτοντας τους εαυτούς μας δε θα ανεχτούμε άλλα παιχνίδια! Θα υπερασπιστούμε το πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ σχολείο για όλα τα παιδιά, θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για την υπεράσπιση της δουλειάς και της ζωής μας!

Δεν θα γίνουμε τα φαντάσματα της τελευταίας δεκαετίας!

Η φωνή και η παρουσία μας να κατακλύσει τους δρόμους, τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων μας, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλες και όλους σε παράσταση διαμαρτυρίας με τα εκπαιδευτικά σωματεία τη Δευτέρα 24/2 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15, Μετρό Αμπελόκηποι) στις 14.00

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το