Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 7ης Δημ. Κοινότητας Δ.Αθηναίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 22/1/2024

Οργή προκαλούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας οι προσπάθειες της κυβέρνησης να καταστείλει τους αγώνες φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
Αφού δεν έπιασαν οι νουθεσίες και οι απειλές αλλά και η παρουσία της αστυνομίας έξω από τα σχολεία αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ του 57ου Λυκείου.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την στάση της διεύθυνσης του 57ου Λυκείου που προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους μαθητές έφτασε στο σημείο να καλέσει, επανειλημμένα την αστυνομία στο σχολείο για να αποτρέψει τους μαθητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, να τους “νουθετήσει” και αφού
δεν “συμμορφώθηκαν” να τους προσαγάγει στο τμήμα επειδή προχώρησαν σε κατάληψη.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης που έχουν εξαπολύσει στα σχολεία και τα πανεπιστήμια των παιδιών μας τα οποία υπερασπίζονται το μέλλον τους, το δικαίωμά τους στη μόρφωση και την εργασία με δικαιώματα, υπερασπίζονται τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Οι γονείς θα σταθούμε ακόμη μία φορά δίπλα στα παιδιά μας υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους, καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια, καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων τους και καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών σε κάθε σχολείο.

Για το ΔΣ της Ένωσης

Κατερίνα Κυριακοπούλου – Ελένη Κουζουνάκη

Πρόεδρος                                   Γραμματέας

****************

ΔΣ Β΄  ΕΛΜΕ Αθήνας                                               

                      Αθήνα, 22-1-2024

Καταγγελία για την προσαγωγή μαθητών και τις απειλές σε εκπαιδευτικούς

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη προσαγωγή μαθητών μας από το 57ο ΓΕΛ Αθήνας την ώρα που προσπαθούσαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους ενάντια στον νομό για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τις τελευταίες μέρες μπροστά σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κάνουν τα πάντα για να βάλουν εμπόδια στον αγώνα τους, φτάνοντας στο σημείο, όπως στο 57ο ΓΕΛ, να στέλνουν την αστυνομία για να προσαγάγει μαθητές ή να απειλούν συναδέλφους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να γίνουν παιδονόμοι στα σχολεία τους.

Ο Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση είναι κοινός μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών, γονιών, εργαζομένων. Συμπορευόμαστε με τους μαθητές μας που αγωνίζονται.

Ο αγώνας που ξετυλίγεται ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και συνολικά στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις είναι ένας δίκαιος αγώνας, γιατί όλοι μαζί, φοιτητές – μαθητές – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι παλεύουμε για το δικαίωμα στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Δε θα γίνουμε οι εκπαιδευτικοί όργανα καταστολής ενάντια στις κινητοποιήσεις των μαθητών μας.

Καμία σκέψη για ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Δε δεχόμαστε να κάνουμε τηλεκπαίδευση σε σχολεία που έχουν πάρει απόφαση για κατάληψη. Κάνουμε απεργία-αποχή, σύμφωνα με την απόφαση της ΟΛΜΕ.

Δε βάζουμε απουσίες στους μαθητές που αγωνίζονται.

Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι, διδάσκουμε με το παράδειγμα μας, βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος – Ο Γεν. Γραμματέας

Τσατούρας Βαγγέλης – Ζανιάς Ανδρέας

 

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το