Σήμερα ενημερώθηκα από το ταξιδιωτικό πρακτορείο, ότι το όνομα μου δεν περιέχεται στις σχετικές λίστες που έχει στείλει η ΑΔΕΔΥ για την έκδοση εισιτηρίων. Αν και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προφανώς έχει να κάνει με το θέμα του εμβολίου. Πρόκειται για μια αλλαγή των τελευταίων ημερών. Μετά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις για αποκλεισμό  των ανεμβολίαστων από τη συνδιάσκεψη, με ένα ακόμη “μέτρο”  η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, επιχειρεί να εδραιώσει μια απαράδεκτη απόφαση. Μια απόφαση που χωρίς να έχει κανένα υγειονομικό περιεχόμενο, μετατρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα σε συμπλήρωμα της κυβερνητικής πολιτικής. Μίας πολιτικής που εν μέσω πανδημίας, την ίδια  ώρα που υποχρηματοδοτεί και κατεδαφίζει το ΕΣΥ και χωρίς να λαμβάνει το παραμικρό μέτρο πραγματικής πολιτικής προστασίας, έχει εξαπολύσει μια άθλια διχαστική προπαγάνδα στοχοποιώντας τώρα τους ανεμβολίαστους. Μιας πολιτικής που δεν σταματάει να κατασκευάζει ενόχους για να μεταθέσει τις τεράστιες εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες .Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων δεν έχει κανένα υγειονομικό περιεχόμενο από τη στιγμή που και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδίδουν τον ιό.  Και ότι το νόημα αυτής της απόφασης είναι η αναπαραγωγή των διακρίσεων, των ποινών και του διχασμού που επιδιώκει η κυβερνητική πολιτική.
Αποτελεί όμως τεράστιο και πρωταρχικό ζήτημα ότι η ΑΔΕΔΥ εγκαινιάζει με αυτό τον τρόπο την αντίληψη ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα, τις διαδικασίες και τις δράσεις του, λόγο και θέση έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι. Πρόκειται για μια θέση που αναδιαμορφώνει όλα τα συνδικαλιστικά σώματα και τις διαδικασίες τους. Εδώ και μέρες με προφορικές συνεννοήσεις, στις οποίες ο προεδρεύων παρουσιάζει τις αποφάσεις ως αποφάσεις της ΕΕ, επαναλαμβάνεται μονότονα το θέμα του αποκλεισμού. Θέση ξεκάθαρη εγγράφως μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει οι Παρεμβάσεις και το ΜΕΤΑ. Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για κάθε μελλοντική διαδικασία σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν όλοι κατά την έναρξη της συνδιάσκεψης είναι να τοποθετηθούν και να πάρουν σαφή θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πριν συζητήσει οτιδήποτε ένα σώμα πρέπει να είναι καθαρό πως ορίζει την σύνθεση του.Να ξεκαθαρίσει αν ορίζεται απο τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ή από διχαστικές ΚΥΑ εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής.
Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα δεν είναι πρόβλημα των ανεμβολίαστων, όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν κάποιοι, αλλά ένα πολύ σοβαρό θέμα ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων είναι αναγκαία.

Πετράκης Βασίλης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το