«Αθώοι» οι αστυνομικοί που τον ποδοπατούσαν με κτηνωδία δεμένο με χειροπέδες

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το δικαστήριο να υιοθετήσει την προκλητική πρόταση του εισαγγελέα! Απάλλαξε τους κατηγορούμενους αστυνομικούς από κάθε κατηγορία με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3, ενώ στον κοσμηματοπώλη Σπ. Δημόπουλο και στον μεσίτη Αθ. Χορταριά επέβαλε κάθειρξη 10 ετών για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Το διάβασμα της απόφασης προκάλεσε ένταση στο ακροατήριο που φώναζε “Ντροπή “, “Αίσχος” και να “Χαίρεστε τη Δικαιοσύνη”. Η Μάγδα Φύσσα που ήταν παρούσα αποχώρησε φωνάζοντας “Ντροπή σας! Αυτό είναι που βλέπαμε τόσο καιρό στο βίντεο;” και ο γ.γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στρ. Μαυροειδάκος, όταν ακούστηκε η απόφαση φώναξε “ζήτω”, απειλώντας την λέγοντας “Θα τα πούμε έξω”! Προκλητικά φέρθηκαν και οι άνδρες των ΜΑΤ στους συγγενείς του θύματος και τους αλληλέγγυους όταν έβγαιναν από την αίθουσα φωνάζοντας “ντροπή” για την ετυμηγορία, φράζοντάς τους την έξοδο με τις ασπίδες διαπληκτιζόμενοι μαζί τους.

Πλήθος κόσμου και μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων έδωσαν το “παρών” στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης , σχετικά με τη μη απόδοση δικαιοσύνης για τον Ζακ Κωστόπουλο, ενώ η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για “ανατριχιαστικό μήνυμα ατιμωρησίας” με αφορμή την προκλητική αθώωση των αστυνομικών. Και ενώ η κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε και αποδοκίμασε τη δολοφονία, εμποδίζοντας να σκεπαστεί η υπόθεση του Ζακ από το πέπλο συγκάλυψης των κυρίαρχων ΜΜΕ, η “τυφλή” Δικαιοσύνη του αστικού οικοδομήματος απέδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι και κουφή, βγάζοντας λάδι τα “όργανα της Τάξης”, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του πρόεδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημ. Πάκου, “…Αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει”!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το