ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας μια ημέρα μετά την κατάθεση του Νομοσχεδίου Κεραμέως

27 Ιουνίου 2022

Η λεγόμενη διαβούλευση του Νομοσχεδίου Κεραμέως «Νέοι Ορίζοντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση» έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η κατάθεσή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως και όλοι οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ των υπολοίπων Πανεπιστημίων και Σχολών, καθώς και η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, διεκδικούν την μη κατάθεσή του (βλ. https://www.esos.gr/arthra/78554/oi-theseis-toy-syllogoy-melon-dep-toy-pan-aigaioy-epi-toy-shedioy-nomoy-gia-ta-aei). Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται ακαδημαϊκά όργανα, όπως Σύγκλητοι Πανεπιστημίων, Τμήματα και Σχολές και ζητούν να μην κατατεθεί.

Στα πλαίσια αυτής της διεκδίκησης η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ με ομόφωνη απόφασή της στις 16/6/2022 (βλ. https://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=2896&Itemid=238) έχει καλέσει τους Συλλόγους να αποφασίσουν την προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή και κλιμάκωση του αγώνα για να μην ψηφιστεί.

Ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους μελών ΔΕΠ αποφασίζει, και ανακοινώνει από σήμερα, την προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας την επόμενη ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα σε περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου θα προχωρήσει σε κοινή Συνέντευξη Τύπου με Συλλόγους ΔΕΠ άλλων πανεπιστημίων και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών στα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


Το νομοσχέδιο Κεραμέως θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων
αλλά και για την ίδια την ύπαρξη και λειτουργία του δικού μας πανεπιστημίου.

Προχωρούμε σε συντονισμό με τους Συλλόγους Διοικητικών, ΕΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, 

Συλλόγους μελών ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημίων, με φοιτητικούς συλλόγους,
για να απορρίψουμε με μαζικούς και αγωνιστικούς όρους το Νομοσχέδιο Κεραμέως στο σύνολό του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το