ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ 21Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΗ ΣΤΟ 3ο ΓΕΛ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΣ (14/5 – 2ο ΓΕΛ)

  • ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ-ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ-ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΠΙΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΤΑΓΜΩΝ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ (ΕΒΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ)
  • ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ-ΚΑΘΟΛΙΚΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΓΗ-ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ – ΕΙΡΗΝΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΠΙΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Συνάδελφοι, οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ διεξάγονται σε συνθήκες επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως επιβεβαιώνουν οι ΜΙΣΘΟΙ της ΠΕΙΝΑΣ, η αδιοριστία, η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-Κατηγοριοποίηση-Ιδιωτικοποίηση, η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των αγώνων και των αγωνιστών, η επίταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, η Ιδιωτικοποίηση της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του Πανεπιστημίου, η διάλυση του ΕΣΥ και η εμπορευματοποίηση της Υγείας, η εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, η υποστήριξη των πολεμοκάπηλων στόχων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και επιτείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), επιβάλλει μια αντιδραστική πολιτική ολομέτωπης επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, που είναι πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μεταπολιτευτικά: δραματική φτωχοποίηση, γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις, διώξεις και καταστολή, κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, διάλυση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Συγχρόνως, η κυβέρνηση της ΝΔ, προσβάλλοντας βάναυσα τη μνήμη των 57 νεκρών στα Τέμπη, μπαζώνει τις αμαξοστοιχίες και παραποιεί ντοκουμέντα, ενώ αδιαφορεί για την προστασία κακοποιημένων γυναικών, συγκαλύπτει μαστροπούς, εκφυλίζοντας κάθε έννοια δικαίου και –με την πολιτική της υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) -μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο επίθεσης του ΝΑΤΟ στους γειτονικούς λαούς, αυξάνοντας υπέρογκα τις δαπάνες(3,5%) σε βάρος των κοινωνικών δαπανών. Εδραιώνει, αναβαθμίζει και πολλαπλασιάζει τις βάσεις του θανάτου και εκθέτει τη χώρα στους πολεμικούς κινδύνους, σε μια περίοδο όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στη βάση της υπηρέτησης των γεωπολιτικών συμφερόντων των δυτικών μητροπόλεων και της υπονόμευσης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ

Απέναντι σε αυτή την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της καταστολής, του φασισμού και του πολέμου, το εκπαιδευτικό και συνολικότερα το λαϊκό κίνημα οφείλει να αναπτύξει την Ενωτική και Ανυποχώρητη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του, με συνδικαλιστικά όργανα και Ομοσπονδίες που θα ΔΕΝ θα αποτελούν μακρύ χέρι της διοίκησης και των κομμάτων του κεφαλαίου, αλλά ισχυρό μέσο συλλογικής πάλης. Η ΟΛΜΕ, μια από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες του δημοσίου, ελέγχεται από τις συνδ. παρατάξεις της συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική: ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ. Αυτό το συνδ. μέτωπο της υποταγής στα αντιδραστικά μέτρα αποτελεί ΑΝΑΧΩΜΑ στην ανάπτυξη της διεκδικητικής δράσης, όπως επιβεβαιώνουν οι θέσεις και οι αποφάσεις τους και την προηγούμενη διετία.. Και οι τρεις αυτές παρατάξεις ΨΗΦΙΣΑΝ από ΚΟΙΝΟΥ την «καλή» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ(!) στο προηγούμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ, βάλλοντας κατά των αγωνιστικών αριστερών παρατάξεων, εξαγνίζοντας τη βαρβαρότητα του αντιδραστικού μέτρου της Αξιολόγησης και ανοίγοντας το δρόμο για την.. επέλαση της κυβέρνησης της ΝΔ, με τα χουντικής κοπής μέτρα εκφοβισμού (αγωγές κατά ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ, εγκύκλιος καθαίρεσης των διευθυντών που αντιστέκονται). Η συμπόρευσή τους στο ΑΙΤΗΜΑ(!) της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ αφορά σε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, ενώ την ίδια στάση τήρησαν και την περίοδο της κορύφωσης των απεργιακών αγώνων, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ το ΔΡΟΜΟ του ΑΓΩΝΑ. Παρά τη μαζική αντίσταση της βάσης, ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ την ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της Σχολικής μονάδας, καταθέτοντας τα περίφημα ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ μαζί με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ, κηρύσσοντας την υποχώρηση από ένα θεμελιώδη αγώνα, όπως αποδέχτηκαν και τις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ για τα Υπηρεσιακά όργανα, εγκρίνοντας έτσι μια βασική πλευρά του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη. Και ενώ εντείνεται η πολιτική της Ποινικοποίησης, αντί να πάρουν απόφαση εξ αρχής για άμεση επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, παρέπεμψαν το θέμα στη Γ.Σ των προέδρων, ροκανίζοντας πολύτιμο χρόνο, ενώ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ στις ΕΛΜΕ τη νόμιμη δυνατότητα να ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ Απεργία-Αποχή, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια, την οποία απορρίπτει η βάση, αφού ήδη 40 ΕΛΜΕ έχουν πάρει απόφαση για Απεργία-Αποχή.

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ

ΚΑΙ ΠΕΚ/ΠΑΣΚ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Αυτή τη στάση της Υποχώρησης, της συναίνεσης και της ηττοπάθειας τηρούν και οι αντίστοιχες συνδ. δυνάμεις στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ. Έχοντας βαρύ παρελθόν στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), συνεχίζουν στην ίδια ρότα με παραλλαγές που επιβεβαιώνουν την απόλυτη προσήλωσή τους στην ..καλή τάχα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, στον Ευρωμονόδρομο και στη συνακόλουθη μνημονιακή καταιγίδα που ισοπεδώνει τα θεμελιώδη δικαιώματά μας. Η στάση τους αυτή επιβεβαιώθηκε ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που, με την αλλαγή των εκλογικών συσχετισμών στην ΕΛΜΕ, πήραν στα χέρια τους διοίκηση του σωματείου και ΑΝΑΙΡΕΣΑΝ το αγωνιστικό κλίμα της ΠΕΡΥΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, κατά την οποία η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ συγκρότησε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ μαζί με τις άλλες αγωνιστικές αριστερές παρατάξεις.

Ειδικότερα, οι παρατάξεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ: ΨΗΦΙΣΑΝ στο προηγούμενο ΣΥΝΕΔΡΙΟ από κοινού με τη ΔΑΚΕ την «καλή» τάχα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ(!), με αντιδημοκρατικές τακτικές, επιλέγοντας το δρόμο του πρόθυμου υποστηρικτή της αντιλαϊκής πολιτικής. Μάλιστα, την περυσινή συνδ. χρονιά που η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ είχε την προεδρία της ΕΛΜΕ, ΔΕΝ στήριξαν τον ΑΓΩΝΑ ενάντια στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, τηρώντας είτε τη στάση του παρακολουθητισμού (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ), είτε της πλήρους απόστασης και στήριξης των αξιολογητών σε βάρος των συναδέλφων (ΠΕΚ/ΠΑΣΚ).

Συγκεκριμένα, η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ-αφού πρώτα στήριξε τον αντιλαϊκό νόμο Γαβρόγλου και το Προσοντολόγιο και συντάχθηκε με τη ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ-ΠΑΣΚ στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ ΥΠΕΡ της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ– στη συνέχεια, μπροστά στη μαζική αντίσταση των συναδέλφων, αναγκάστηκε να αποδεχτεί το αίτημα της βάσης κατά της Αξιολόγησης, για να το υπονομεύσει αμέσως μετά, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ στην ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της σχολικής μονάδας με τα περίφημα ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Μάλιστα, ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ δημόσια την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ότι… εκθέτει σε ΚΙΝΔΥΝΟ(!) την ΕΛΜΕ, επειδή από τη θέση της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ και μαζί με τις παρατάξεις του προεδρείου, πήρε την απόφαση ενάντια στην Αυτο-αξιολόγηση, καταθέτοντας εξώδικο στη Διοίκηση. Η κινδυνολογία της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ αντικειμενικά είναι σε συνάφεια με τα μέτρα εκφοβισμού της κυβέρνησης και δείχνει τα όρια της περιώνυμης «αριστεροσύνης» της. Φέτος που έχει η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ την ΠΡΟΕΔΡΙΑ στην ΕΛΜΕ, μαζί με τη συνοδοιπόρο της ΠΕΚ/ΠΑΣΚ-έβαλε ταφόπλακα στο περυσινό αγωνιστικό κλίμα: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που καταθέσαμε για :α) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ της ΕΛΜΕ στα σχολεία, με στόχο την πειθώ και την αποτροπή των Αξιολογήσεων, β) ΑΝΑΡΤΗΣΗ των ΠΑΝΟ στα σχολεία, για καλλιέργεια αγωνιστικού κλίματος, γ) ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΜΟΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, που την περυσινή συνδ. χρονιά είχαν μεγάλη επιτυχία και μαζικότητα. Επιπλέον, ΨΗΦΙΣΕ, μαζί με την ΠΕΚ, απόφαση που δείχνει τον ..ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΡΟΜΟ(!) και την πλήρη απουσία του Δ.Σ της ΕΛΜΕ («όποιος συνάδελφος δεν θέλει να αξιολογηθεί και δέχεται πιέσεις, να απευθυνθεί στο Δ.Σ.».). Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ασκούσαν ανεμπόδιστα όλη τη χρονιά πιέσεις στους νεοδιόριστους, αξιοποιώντας το κλίμα εκφοβισμού της κυβέρνησης και την πλήρη ΑΠΟΥΣΊΑ της ΕΛΜΕ, με αποτέλεσμα οι αξιολογήσεις το τελευταίο τρίμηνο να είναι ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ από αυτές που έγιναν την περυσινή χρονιά. Στην ίδια βάση, τα διευθυντικά στελέχη της παράταξης συντάχθηκαν με τη διοίκηση και ΔΕΝ δήλωσαν Απεργία-Αποχή. Αυτό το κλίμα της υποχώρησης αντανακλάται και στην απομαζικοποίηση των Γ.Σ του σωματείου, με δεδομένο ότι η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ από τη μια ΑΡΝΕΙΤΑΙ την παρουσία κλιμακίων του Δ.Σ στα σχολεία και επιλέγει το δρόμο της παραταξιακής παρουσίας και από την άλλη ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ στη ΓΣ των προέδρων τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, όπως εκείνη στις 17 Απρίλη(!), ώστε να μη συντονιστεί ο αγώνας με τον Ιδιωτικό χώρο, αν και στη Συγκέντρωση της ΕΛΜΕ ομόφωνα ψηφίστηκαν οι απεργιακές προτάσεις για 16 και 17 Απρίλη. Μάλιστα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την πρότασή μας για μια, έστω, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις 17/4, αντιπροτείνοντας τη… διαβούλευση (!) με ΣΕΠΕ και ΑΔΕΔΥ για το θέμα. Στο ίδιο πλαίσιο ΑΡΝΕΙΤΑΙ τη λήψη απόφαση για ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την ΕΛΜΕ, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ την περυσινή δράση του σωματείου και αρνούμενη να συνταχθεί με τις 40 ΕΛΜΕ που αντιστέκονται.

Η ΠΕΚ/ΠΑΣΚ παράταξη σταθερά προσανατολισμένη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών συνθηκών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ-ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ σταθερά όλα τα χρόνια της συνδ. δράσης της το αντιδραστικό μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: ΨΗΦΙΣΕ τη θέση της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, μαζί με ΔΑΚΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, επικαλείται τις θέσεις για την Αξιολόγηση του 8ου συνεδρίου(!), ενώ ΑΠΕΙΧΕ από κάθε αγώνα ΑΠΟΤΡΟΠΉΣ της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ την περυσινή χρονιά. Επίσης, ο εκπρόσωπός της στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και διευθυντής επαρχιακού ΓΕΛ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΔΥΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ από το περυσινό Δ.Σ, με αντιδημοκρατικές διαδικασίες που ακυρώνουν θεμελιώδεις δεοντολογίες, ενώ φέτος ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ και θεσμικά εκπροσωπεί την ΟΛΜΕ. Μάλιστα, για αυτή την αντιδημοκρατική στάση, η ΠΕΚ/ΠΑΣΚ δηλώνει «ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα»(!) Με αντίστοιχες αντιδημοκρατικές θέσεις, η ΠΕΚ/ΠΑΣΚ έγινε πέρυσι η συνήγορος της Συμβούλου που προκλητικά καταπίεζε και απαξίωνε συναδέλφους και αξιοποίησε ακόμη και το webex (!) σε λειτουργούν σχολείο, για να επιβάλει την Αξιολόγηση .Αυτές οι αντιδραστικές πρακτικές ούτε ενοχλούν, ούτε αποτελούν πρόβλημα για την ΠΕΚ/ΠΑΣΚ που είναι σταθερός στυλοβάτης της αντιλαϊκής πολιτικής. Για το λόγο αυτό, όχι μόνο ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ όλες τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ μας για ΑΠΟΤΡΟΠΉ της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (κλιμάκια της ΕΛΜΕ, Πανό, Συναντήσεις όμορων σχολείων κλπ), αλλά επιπλέον ανάγει σε βασική της θέση την ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΤΑΣΗ(!), μετονομάζοντας τον αγώνα της αποτροπής της Αξιολόγησης ως… παρεμπόδιση(!) της ελεύθερης βούλησης των συναδέλφων, συνεπικουρώντας το κλίμα του εκφοβισμού και του αυταρχισμού της κυβέρνησης. Για τους ίδιους λόγους, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ΑΠΕΡΓΙΑ, ακόμη και για τη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις 17 Απρίλη, επιδιώκοντας σταθερά την προσαρμογή της βάσης στην αντιλαϊκή πολιτική, εστιάζοντας στην ψηφοθηρία και βάζοντας πλάτη και στην Εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της και στις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ(!)

Στην άλλη όχθη, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ που διατρανώνει, σε όλους τους τόνους, την αδιάλλακτη στάση της, αποδεικνύεται στην πράξη πολύ διαλλακτική και συναινετική προς τις δυνάμεις της συναίνεσης: Υποστηρίζει την ασύμβατη με τις αριστερές αρχές θέση του ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ που είναι θέση ταξικού συμφιλιωτισμού (έχει τη θέση της αντιπροεδρίας στην ΟΛΜΕ με τις ψήφους των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ, ενώ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ υποστήριξε την ίδια άποψη, αλλά αρνήθηκε να ενταχθεί στο προεδρείο, λόγω της δικής μας κατηγορηματικής αντίθεσης) .Στο θέμα της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ τηρεί στάση ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ, αφού ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ στην ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της σχολικής μονάδας, αποδεχόμενη τα Ενιαία Κείμενα και συμπορευόμενη με τις δυνάμεις της συναίνεσης. Επίσης, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ(!) -μαζί με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και την ΠΕΚ- τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ της ΕΛΜΕ την περυσινή συνδ. χρονιά που η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ συγκρότησε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, με τις άλλες αριστερές παρατάξεις, δείχνοντας στην πράξη πώς εννοεί την ταξική πάλη και τις …συμμαχίες της. Στο ίδιο πλαίσιο, αρνείται τη δημοκρατική πολυφωνία των απεργιακών συγκεντρώσεων, ενώ ο χώρος της επέβαλε και αντιδημοκρατικό αποκλεισμό πέρυσι σε απεργιακή συγκέντρωση στην εκπρόσωπο της παράταξής μας και πρώην πρόεδρο της ΕΛΜΕ. Πρακτική εντελώς αντίθετη με τη δημοκρατική και αριστερή αντίληψη.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ:

ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το