Προεκλογική παράταση στο επίδομα των ΒΑΕ στο Δημόσιο

11 Φεβρουαρίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο
Την 6μηνη παράταση (δηλαδή μέχρι το Σεπτέμβρη 2019) του υφιστάμενου καθεστώτος για τα ΒΑΕ αλλά και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ανακοίνωσαν στις 06-02-2019 συνεργάτες του Τσακαλώτου, σε εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια 4ωρης στάσης εργασίας στο Δημόσιο, με αίτημα την απόσυρση του  Ν. 4354/2018, που προβλέπει αντεργατικές ανατροπές στο καθεστώς των ΒΑΕ στο Δημόσιο, αλλά και περικοπές στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που λαμβάνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες.

Ο  Ν. 4354/2018 θα έμπαινε σε ισχύ το Μάρτιο του 2019, δεν αποσύρεται, είναι προφανές ότι θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές και γι’ αυτόν το λόγο ακόμα μια φορά ο υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, πράγμα που άλλωστε σταθερά κάνει το τελευταίο 6μηνο.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, δε θα πρέπει να εφησυχάσουν με το προεκλογικό αυτό “δωράκι” της κυβέρνησης, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την οριστική απόσυρση του Ν. 4354/2018, καθώς και για την επέκταση των ΒΑΕ και του επιδόματος  επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όσους εργαζόμενους του Δημοσίου που, ενώ θα έπρεπε, δεν υπάγονται σήμερα σ’ αυτό το καθεστώς.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top