Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Εφετείο με αφορμή την έναρξη της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Συνδικάτα, πολιτικές οργανώσεις και Κόμματα της Αριστεράς, φοιτητική Σύλλογοι έδωσαν το παρών και μαζί οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και τα θύματα των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου βρίσκονται εννέα κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι επτά κρατούμενοι.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι οι κρατούμενοι Χρήστος Παππάς και ο Ιωάννης Λαγός που ζήτησαν να μεταχθούν στο δικαστήριο και οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αντώνης Γρέγος που είναι ελεύθεροι με αναστολή. Μαζί τους στο εδώλιο είναι άλλοι πέντε κρατούμενοι.

Μεταξύ των καταδικασθέντων που δεν ζήτησαν να μεταχθούν από τις φυλακές στο δικαστήριο αν και κρατούμενοι είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης καθώς και ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από τις 7.00 ως τις 11.00 στο Λεκανοπέδιο, για όλο το Δημόσιο.

Από την πλευρά του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας, από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε με δικό του μπλοκ και το Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το