Σε μια μεγαλειώδη  Παγκεφαλληνιακή συγκέντρωση, τη μεγαλύτερη της τελευταίας 15ετίας, η Κεφαλλονιά φώναξε  δυνατά  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ . Ποτέ ξανά έγκλημα σε βάρος της ζωής των παιδιών μας! 

Την ίδια ώρα από άκρη σε άκρη της χώρας οργανώθηκαν παρόμοιες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων κυρίως νέων παιδιών. 

Σήμερα η 8 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας συνέπεσε με το θρήνο των μανάδων που έχασαν τα παιδιά τους στην εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς στην συντριπτική τους πλειοψηφία φοιτητές..

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία του Αργοστολίου που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς& Ιθάκης   ανταποκρίθηκαν δεκάδες φορείς, συλλογικότητες, μέλη σωματείων, με αποφάσεις τους όπως και εκατοντάδες μαθητές από όλα τα Σχολεία της Κεφαλλονιάς.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης είχε κηρύξει 24ωρη Παγκεφαλληνιακή Πανιθακήσια Απεργία για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (η προκήρυξη αυτή κάλυπτε όλους όσους δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα σε όλο το έδαφος των δυο νησιών) και ταυτόχρονα είχε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο..

Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση  χαιρετισμό απεύθυναν μαθητές και πρόεδροι των 15μελων συμβουλίων, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων γονέων, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλλονιάς& Ιθάκης.

Μετά  την συγκέντρωση ακολούθησε μεγαλειώδης πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  του Αργοστολίου, με την κεφαλή της πορείας να αποτελείται από μαθητές που με τα συνθήματα  τους έδειξαν την οργή  τους  στην κυβέρνηση για το τραγικό  δυστύχημα της κοιλάδας των Τεμπών που βρήκαν το θάνατο  57 άνθρωποι στην πλειοψηφία  τους νέοι.

πηγή: kefaloniapress.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το