Ανθρώπινο βουερό και πολύχρωμο ποτάμι από χιλιάδες διαδηλωτές (δασκάλους και νηπιαγωγούς, καθηγητές, σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, γονείς και φοιτητές) πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας αντιδρώντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που οδηγούν στην απαξίωσή τους.

«Δάσκαλος σκυφτός, παντού ξεσηκωμός», «φτωχή παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», «οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία» και «η αξιολόγηση θα ανατραπεί, στους δρόμους, απεργίες, στάσεις κι αποχή», μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Η πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας (Προπύλαια, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα) ολοκληρώθηκε με σκοπό τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ και αγωνιστικό παλμό ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Πορεία

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ βρίσκονται σε 24ωρη απεργία ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, που εφαρμόζεται ήδη στους νεοδιόριστους των σχολείων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, για τους οποίους, μάλιστα, η θετική αξιολόγηση αποτελεί και προϋπόθεση μονιμοποίησης.

Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των απεργών, «η στόχευση του υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το