Μαχητική συγκέντρωση και πορεία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας έκαναν σήμερα το απόγευμα πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, από τα Προπύλαια προς τη βουλή.

Και σε αυτή τη φοιτητική κινητοποίηση οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ρόλο… πρωταγωνιστικό καθώς για μια ακόμη φορά επιτέθηκαν απρόκλητα πριν ακόμη ξεκινήσει η πορεία από τα Προπύλαια.

Κι αυτή λοιπόν, η κινητοποίηση εκατοντάδων φοιτητών σημαδεύτηκε από ένταση και καταστολή, καθώς δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να περιορίσουν τη συγκέντρωση με χημικά και αύρες. 

Παρόλο το χτύπημα των ματ οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν και τελικά ξανασυγκροτήθηκαν και η πορεία ξεκίνησε.

Η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συμμετείχαν από δικό τους μπλοκ με κεντρικά συνθήματα “Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια!” ¨”Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη”, Φτώχεια, ανεργία, καταστολή, κάτω η δεξιά πολιτική”.

Ανακοίνωση της Φοιτητικής Πορείας και του Εκπαιδευτικού Ομίλου

Η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλουν τη σημερινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων!🚩Η κυβέρνηση επιστρατεύει την κρατική βία για να τρομοκρατήσει το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, για να κάμψει τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ενάντια στον αυταρχισμό και τους ταξικούς φραγμούς, ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια.🚩Παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις των ΜΑΤ η διαδήλωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή, με τη συμμετοχή εκατοντάδων λαού και φοιτητών!🚩Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!🚩Κάτω τα χέρια από τους Συλλόγους, τα Σωματεία και τις συγκεντρώσεις!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το