Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση-συζήτηση που οργάνωσαν το Σάββατο 2 Μάρτη το ΣΗΜΑ και η Πορεία με αφορμή τις πρόσφατες αντιδραστικές τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Την εκδήλωση άνοιξε η σ. Αλεξία Καλαντζή, ενώ το θέμα παρουσίασε η σ. Νταγιάνα Μουστάκη. Αναφέρθηκε στις αντιδραστικές τροποποιήσεις στους ποινικούς κώδικες που έχουν ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων από το νομικό κόσμο. Εστίασε περισσότερο στην αυστηροποίηση των ποινών και ιδίως στους όρους έκτισης των ποινών στα πλημμελήματα και στο σημαντικό περιορισμό των αναστολών.

Επισήμανε ότι αυτό θα απειλήσει με εκτεταμένες φυλακίσεις ακόμη και διαδηλωτές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.

Επισήμανε επίσης ότι θεσπίζονται νέα αντιλαϊκά αδικήματα (όπως οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και στα σχολεία) και αφαιρούνται διαδικασίες εγγύησης της ποινικής δίκης με δημιουργία ενίσχυσης της εισαγγελικής, αστυνομικής και δικαστικής αυθαιρεσίας.

Η ενάργεια με την οποία παρουσίασε το θέμα και τα παραδείγματα που παρέθεσε έκαναν την εισήγησή της απολύτως προσιτή και κατανοητή από το κοινό, που την παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις που εστίαζαν στη σοβαρότητα των ανατροπών που επιφέρονται, στην αναγκαιότητα να ενημερωθεί πλατιά ο κόσμος και να οργανωθούν αντιστάσεις σ’ αυτό το νέο τερατούργημα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το