ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η απόφαση καταδίκης της καθαρίστριας απ’ το Βόλο, με βαριές ποινές φυλάκισης και επιστροφής των δεδουλευμένων και των ενσήμων της, δεν προσβάλλει μόνο το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υποτιμά τη νοημοσύνη μας και θίγει την ανθρωπιά μας. Η αυτοπροσδιοριζόμενη ως Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο σκληρή και κατάφορα άδικη, εξαντλώντας την αυστηρότητά της πάνω στους αδύναμους μιας πολλαπλά χτυπημένης κοινωνίας.

Είναι επιλεκτική στην αυστηρότητά της και γι αυτό υπόλογη.

Είναι η ίδια “Δικαιοσύνη” που αθωώνει μεγαλοαπατεώνες και καταχραστές δημόσιου χρήματος.

Είναι αυτή που, την ώρα που ο λαός στενάζει από την άγρια λιτότητα, εξασφαλίζει για τον εαυτό της ασυλία στις περικοπές και προκλητικές απολαβές.

Και είναι πάλι η ίδια που μένει αμέτοχη στην αναζήτηση νομικής θωράκισης του δημόσιου πλούτου που ξεπουλιέται, αφήνοντας τη χώρα και το λαό λεηλατημένους.

Είναι η “Δικαιοσύνη” που δεκαετίες τώρα, βαφτίζει προκαταβολικά όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, στερώντας από τους εργαζόμενους τη δυνατότητα δυναμικής κινητοποίησης και στήνοντας απεργούς στο εδώλιο.

Η ποινή της φυλάκισης και μάλιστα πολύχρονης στην καθαρίστρια αποτελεί ντροπή.

Η ποινή όμως της επιστροφής των δεδουλευμένων και των ενσήμων της ισοδυναμούν με ληστεία.

Για αμοιβή εργασίας που προσφέρθηκε με επάρκεια και έγινε έτσι κι αλλιώς αντικείμενο εκμετάλλευσης με τις απαράδεκτα χαμηλές αμοιβές και την αβάσταχτη  φορολογική επιβάρυνση και για ασφάλιστρα που καταβλήθηκαν και που είναι αδύνατο να αντικατασταθούν, η ποινή αποτελεί πλιάτσικο μιας ανθρώπινης ζωής.

Αποτελεί κατάντια ενός ολόκληρου συστήματος η αγωνία για ένα απολυτήριο δημοτικού.

Αποτελεί κατάντια ενός ολόκληρου συστήματος ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα απολυτήρια δημοτικού για μια θέση στον ήλιο, που δηλώνει επιπλέον και την υποκρισία για την “υποχρεωτικότητα” της εννιάχρονης εκπαίδευσης.

Για την Ομάδας Στήριξης Μεταναστών και Προσφύγων που αγωνίζεται να στηρίξει ζωές που κυνηγιούνται και χάνονται από τη φτώχεια και τον πόλεμο, η καθαρίστρια είναι πρόσφυγας και μετανάστης μέσα σε μια χώρα που βουλιάζει αύτανδρη. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά της στη δουλειά και τη ζωή, στην ελευθερία και αξιοπρέπεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • την άμεση απελευθέρωση της καθαρίστριας
  • την απαλλαγή της από κάθε ποινή που αφορά τα δεδουλευμένα και τα ένσημά της

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το