Κοινές ασκήσεις διεξήγαγαν δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην περιοχή, καθώς οι εντάσεις με την Κίνα αυξάνονται.

«Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων του Ναυτικού των ΗΠΑ USS McCampbell (DDG 85) και η φρεγάτα HMS Argyll (F231) Type 23 του βρετανικού Ναυτικού διεξήγαγαν κοινές επιχειρήσεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας στις 11-16 Ιανουαρίου», δήλωσε την Τετάρτη η διοίκηση Ινδό-Ειρηνικού των ΗΠΑ.

Στη θάλασσα, τα McCampbell και Argyll διεξήγαγαν ασκήσεις επικοινωνιών, τακτικούς ελιγμούς και πραγματοποίησαν ανταλλαγή προσωπικού με σκοπό την αντιμετώπιση των κοινών προτεραιοτήτων ασφάλειας στη θάλασσα, εξήγησε η διοίκηση Ινδό-Ειρηνικού των ΗΠΑ.

Η από κοινού ανάπτυξη των ναυτικών μονάδων των δύο χωρών έρχεται μετά τη διεξαγωγή μιας τριμερούς άσκησης ανθυποβρυχιακού πολέμου μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας στο διάστημα μεταξύ 21-22 Δεκεμβρίου.

Οι ναυτικές ασκήσεις διεξήχθησαν για πρώτη φορά από τότε που η Κίνα δημιούργησε στρατηγικά φυλάκια στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, η οποία θεωρείται ως μια εξαιρετικά σημαντική παγκόσμια πλωτή οδός για το διεθνές εμπόριο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το