Αστυνομικοί στη Βοστόνη, στη Μασαχουσέτη, γνωστοποίησαν πριν κάμποσο καιρό ότι σχεδιάζουν να απομακρύνουν ένα άγαλμα του εξερευνητή, αφότου το αποκεφάλισαν άγνωστοι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, διαδηλωτές έριξαν, πυρπόλησαν και πέταξαν σε μια λίμνη ένα άγαλμα του Κολόμβου, σύμφωνα με το NBC 12, καταδικάζοντας την υποδούλωση και τη βία σε βάρος των αυτοχθόνων πληθυσμών.

Ο Κολόμβος παρουσιάζεται στα βιβλία εδώ και αιώνες ως «σπουδαίος εξερευνητής», «μεταλαμπαδευτής πολιτισμού» κ.α. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Τα εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος των ιθαγενών της αμερικανικής ηπείρου ήταν φρικιαστικά. Και όμως, μέχρι σήμερα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Το σημείο που προσάραξαν για πρώτη φορά τα τρία ευρωπαϊκά πλοία του Κολόμβου το 1492, ήταν οι σημερινές Μπαχάμες και το διπλανό νησί της Ισπανιόλα. Την εποχή εκείνη, τα νησιά κατοικούνταν από ιθαγενείς τριών φυλών. Στο ημερολόγιό του ο ίδιος ο εγκληματίας Κολόμβος περιέγραψε τους ντόπιους ως ευγενικούς και εξαιρετικά φιλόξενους. Δεν διέθεταν όπλα, ούτε είχαν φυλακές στο νησί. Η καθημερινότητά τους χαρακτηριζόταν από γαλήνη και αρμονία. Ο Κολόμβος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ευγένεια και την εργατικότητα των ανυποψίαστων ιθαγενών. Πήρε τους άντρες ως σκλάβους και τους ανάγκασε να δουλεύουν νυχθημερόν στα ανεξερεύνητα ορυχεία για εξόρυξη χρυσού. Παράλληλα άρχισε να «προετοιμάζει» την περιοχή για αυτούς που θα κατέφθαναν από την Ευρώπη για να αρπάξουν την γη των ινδιάνων. Μέσα στις άθλιες συνθήκες στις οποίες εξαναγκάστηκαν να δουλεύουν οι ινδιάνοι, ο Κολόμβος διέταζε φριχτά βασανιστήρια για όσους δεν ήταν «αποδοτικοί». Υπάρχουν μαρτυρίες ότι όχι μόνο τα διέταζε και τα οργάνωνε αλλά συμμετείχε και ο ίδιος. Συχνή πρακτική των στρατιωτών του Κολόμβου ήταν να κόβουν τα χέρια των ινδιάνων και ύστερα να τα δένουν στο λαιμό τους.

Πολλοί ινδιάνοι πέθαναν από την ασιτία και την εξάντληση, ενώ καταγράφηκαν και μαζικές αυτοκτονίες. Οι γυναίκες και τα παιδιά δεν γλίτωσαν. Τα μικρά κορίτσια ηλικίας 9 και 10 ετών ήταν τα πρώτα που μπήκαν στο στόχαστρο του εγκληματία Κολόμβου. Έστησε ένα παιδομάζωμα και πούλησε τα μικρά κορίτσια στους στρατιώτες του. Την επόμενη χρονιά, στο δεύτερο ταξίδι του στην αμερικανική ήπειρο, ο «εκπολιτιστής» Κολόμβος ήταν πιο.. προετοιμασμένος. Αυτή τη φορά κατέφθασε με δεκαεπτά πλοία, δώδεκα χιλιάδες άντρες, κανόνια και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν αμέσως ενάντια στους ινδιάνους (για αυτό τα είχε φέρει). Τα σκυλιά τα έριχναν πάνω σε όποιον ινδιάνο προσπαθούσε να ξεφύγει.Τα ζώα έκαναν επίθεση στους ανθρώπους που έτρεχαν πανικόβλητοι να γλιτώσουν, κόβοντάς τους τα χέρια και τα πόδια, ενώ ήταν ακόμη ζωντανοί.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι «ανυπάκουοι» και μη «αποδοτικοί» ινδιάνοι, η γενικά όσοι δεν έδειχναν διάθεση να «εκπολιτιστούν», καίγονταν ζωντανοί. Οι μισοί άντρες οδηγούνταν στα ορυχεία χρυσού και οι άλλοι μισοί μεταφέρονταν στην Ευρώπη για να πουληθούν. Τα γυναικόπαιδα πωλούνταν κατευθείαν στα σκλαβοπάζαρα.

Ο Κολόμβος δημιούργησε ένα μεγάλο δουλεμπορικό δίκτυο. Πριν την άφιξη του Κολόμβου το 1492, ο πληθυσμός μόνο του νησιού της Ισπανιόλα ανερχόταν στα τρία εκατομμύρια. Είκοσι χρόνια μετά την ισπανική εισβολή, οι εναπομείναντες ιθαγενείς ήταν μόλις 60 χιλιάδες. Ύστερα από πενήντα χρόνια, δεν είχε απομείνει κανείς!

Τα εγκλήματα του Κολόμβου και των άλλων αποικοιοκρατών εξαφανίστηκαν απο τα σχολικά βιβλία, όπως και οι πολιτισμοί που καταστράφηκαν και τα εκατομμύρια αθώων που έσφαξαν οι «εκπολιτιστές» Τα σχολικά βιβλία έγραφαν ότι οι ιθαγενείς «εκπολιτίστηκαν»! Ο Κολόμβος, εγκληματίας, δουλέμπορος, σφαγέας και εκμεταλλευτής των ινδιάνων, πέρασε στην ιστορία ως «μεγάλος εξερευνητής».

Οι ινδιάνοι που γκρέμισαν το άγαλμα του Κολόμβου πριν από λίγες μέρες, προσέφεραν μεγάλη υπηρεσία στην ιστορική αλήθεια, αφού έφεραν στο προσκήνιο την απόκρυψη των εγκλημάτων του Κολόμβου (και της αποικιοκρατίας γενικότερα), όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγές: Columbus -The Four Voyages, L.Bergreen, «Columbus, mass killer,father of the slave trade», irishcentral, «9 reasons Christopher Columbus was a murderer, tyrant, and scoundrel»,Vox,»Τα εγκλήματα του Κολόμβου που δεν γράφτηκαν στα σχολικά βιβλία», Μηχανή του χρόνου.: Columbus -The Four Voyages, L.Bergreen, «Columbus, mass killer,father of the slave trade», irishcentral, «9 reasons Christopher Columbus was a murderer, tyrant, and scoundrel»,Vox,»Τα εγκλήματα του Κολόμβου που δεν γράφτηκαν στα σχολικά βιβλία», Μηχανή του χρόνου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το