Την υποστελέχωση του νοσοκομείου Σαντορίνης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας λόγω για αεροδιακομιδή πέντε γιατρών του συγκεκριμένου νοσοκομείου λόγω υπερκόπωσης.

Στην εισαγγελία Νάξου κατέθεσαν αναφορά γιατροί του Νοσοκομείου Σαντορίνης,  σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι γιατροί σύμφωνα με την ομοσπονδία κάνουν λόγο για «επικινδυνότητα των υπηρεσιών λόγω εντατικοποίησης»

«Τώρα δεν γίνονται μόνο αεροδιακομιδές ασθενών, αλλά και γιατρών λόγω υπερκόπωσης», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πέντε γιατροί, η γυναικολόγος, ο νευρολόγος, η οδοντίατρος, ο αναισθησιολόγος, ο ακτινολόγος διακομίσθηκαν, όπως αναφέρει σε νοσοκομείο της χώρας, με υπερκόπωση.

Παράλληλα μιλά για υποστελέχωση του νοσοκομείου που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 να λειτουργεί με 35 γιατρούς και σήμερα έχει 25.

Μάλιστα, όπως αναφέρει υπάρχει μια γυναικολόγος με μπλοκάκι και ένας παιδίατρος και δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει νεφρολόγος ενώ δεν υπάρχει οφθαλμίατρος και ψυχίατρος.

Στον χειρουργικό τομέα υπάρχει, σημειώνει ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός και προσθέτει ότι «οι αεροδιακομιδές ασθενών συνεχίζουν αμείωτες, αφού το νοσοκομείο δεν πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις».

Τέλος, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της πως στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε δεν συμμετείχε κανένας αναισθησιολόγος, κανένας χειρουργός και κανένας νεφρολόγος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το