Ανταπόκριση

Πλούσια ήταν η δράση των κομματικών οργανώσεων του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ήπειρο το τελευταίο διάστημα. Με προκηρύξεις, ανακοινώσεις, αφισοκολλήσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις, συγκεντρώσεις και πορείες. Οι παρεμβάσεις αφορούσαν τα επίκαιρα ζητήματα της περιόδου (έγκλημα στα Τέμπη, ιδιωτικοποιήσεις νερού – νοσοκομείων, ξεσηκωμός των Γάλλων εργαζομένων, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές προέκυψαν με την προκήρυξη των εκλογών.

Στα Γιάννενα έγιναν παρεμβάσεις την Πέμπτη 23/3, με συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών στην Περιφέρεια Ηπείρου ενάντια στην δολοφονική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Στη συγκέντρωση καλούσε και η Φοιτητική Πορεία.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 24/3 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αρκετών εργαζομένων, νεολαίων και φίλων στον πολιτιστικό χώρο «ΣΦΗΝΑ», η εκδήλωση – συζήτηση για το έγκλημα στα Τέμπη, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις πολιτικές εξελίξεις.

Άλλη παρέμβαση έγινε την Τρίτη 28/3 στην Περιφέρεια, με πανό, προκήρυξη και τηλεβόα για να εκφρασθεί η αλληλεγγύη στον ξεσηκωμό του Γαλλικού λαού ενάντια στο αντισυναξιοδοτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης Μακρόν.

Το ίδιο διάστημα η Φοιτητική Πορεία έκανε παρεμβάσεις στις Σχολές, με ανακοινώσεις, αφισσοκολλήσεις, αναρτήσεις πανό και συμμετοχές σε Συνελεύσεις και Δ Σ των Συλλόγων.

Στη Θεσπρωτία την Πέμπτη 23/3, έγινε εκδήλωση-Συζήτηση στην Ηγουμενίτσα στο «Πάνθεον», με θέμα «Έγκλημα στα Τέμπη, ιδιωτικοποίηση νερού, Παιδοογκολογικού Νοσοκομείου… Η λαϊκή οργή να γίνει αγώνας», με συμμετοχή φίλων και συναγωνιστών και με ενδιαφέρουσα τη συζήτηση που έγινε.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 24/3, έγινε συγκέντρωση στον Πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας, με πανό και μοίρασμα προκήρυξης, με κεντρικό το ζήτημα «Η λαϊκή οργή να γίνει παλλαϊκός αγώνας». Είχε προηγηθεί η ανάρτηση πανό και αφίσσας που προπαγάνδιζαν την συγκέντρωση.

Την Τετάρτη 29/3 μοιράστηκε πλατιά στην Ηγουμενίτσα η κομματική προκήρυξη για τον ξεσηκωμό των Γάλλων εργαζομένων.

Στην Άρτα, τέλος, την Πέμπτη 30/3 έγινε παρέμβαση στην πόλη, με αφισοκόλληση και ανάρτηση πανό, ενώ με συμμετοχή αρκετών φίλων, συναγωνιστών και νεολαίων, έγινε στο Ξενοδοχείο «Κρόνος» μια καλή συζήτηση για όλα τα ζητήματα της περιόδου, για τις πολιτικές εξελίξεις, με ιδιαίτερη αναφορά στις επερχόμενες εκλογές και την ανάγκη στήριξης του Μ-Λ ΚΚΕ.

Ήδη οι οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας ετοιμάζονται και στοιχίζονται μπροστά στις απαιτήσεις που προκύπτουν από την ανάγκη της παρέμβασης του Μ-Λ ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το