Πλατιά κινητοποίηση του Μ-Λ ΚΚΕ: Mπροστά στη μάχη των Ευρωεκλογών

29 Απριλίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο

Το Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισε να δώσει την πολιτική μάχη των Ευρωεκλογών της 26ης Μάη έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Κατ’ αρχήν δυσκολίες οικονομικές από το σοβαρό οικονομικό κόστος συμμετοχής, που αυξήθηκε με το επί πλέον παράβολο που έβαλαν από τις προηγούμενες εκλογές για τον κάθε υποψήφιο. Οικονομικές δυσκολίες που επιτείνονται από την οικονομική δυσπραγία των συντρόφων, φίλων και συναγωνιστών. Πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζονται με αίσθημα ευθύνης και αγωνιστικής προσφοράς από τους συντρόφους του κόμματος και της νεολαίας και που θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες μέχρι τη μέρα των εκλογών, οι δυσκολίες είναι πρώτα και κύρια πολιτικές με τα εκβιαστικά διλήμματα των κυρίαρχων δυνάμεων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που οδηγούν σε ένα κλίμα εντεινόμενης και οξύτατης πόλωσης.
Πρόκειται για μια κάλπικη προπαγάνδα από τη μεριά τους, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, είναι ασύστολα ψεύδη, που μόνο στόχο έχουν να χειραγωγήσουν το λαό, να υφαρπάξουν την ψήφο του.

Γενική κινητοποίηση του Μ-Λ ΚΚΕ

Με πλατιά κινητοποίηση όλων των κομματικών και νεολαιίστικων δυνάμεων, με την ενίσχυση των συναγωνιστών και φίλων του Μ-Λ ΚΚΕ, ξεκινά η οργάνωση της πανελλαδικής προεκλογικής μάχης του κόμματος για να διαδοθεί πλατιά στον δημοκρατικό και αριστερό κόσμο το αγωνιστικό κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ: «Εμπρός λαέ έξω απ’ την ΕΕ» και «Για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη, Σοσιαλιστική». Μεθοδικά, ακούραστα, οργανωμένα πρέπει στο επόμενο διάστημα να αξιοποιήσουμε τις όποιες δυνατότητες προσφέρει η προεκλογική περίοδος για να ακουστεί όσο γίνεται πιο πλατιά η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ με τις προκηρύξεις, τις αφίσες, τα χαρτόνια που ήδη κυκλοφορούν και ιδιαίτερα με συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, συσκέψεις και συζητήσεις, είτε δημόσιες είτε σε σπίτια συναγωνιστών, για να αναζωογονήσουμε και να δυναμώσουμε την πολιτική μας επαφή και τις σχέσεις μας και να πείσουμε έναν ευρύτερο κύκλο αγωνιστών της Αριστεράς για την ανάγκη πολιτικής ενίσχυσης στις εκλογές της 26ης Μάη, αλλά και γενικότερα της στήριξης του Μ-Λ ΚΚΕ. Επίσης, ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο του Μ-Λ ΚΚΕ, του Προλόγου και της Πορείας τα προεκλογικά σποτ του Μ-Λ ΚΚΕ για γενικά ή επί μέρους θέματα και θα κυκλοφορήσουν και μια σειρά ακόμη, τα οποία έχουν επιμεληθεί συντρόφισσες και σύντροφοι του κόμματος και της νεολαίας.Στις πέντε βδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 26ης Μάη, είναι αναγκαίο να κορυφωθεί η προσπάθεια όλων των συντρόφων και πέρα από τις γενικές δραστηριότητες της μαζικής προπαγάνδας για τη διάδοση των θέσεων του Μ-Λ ΚΚΕ, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στις στοχευμένες, ατομικές συζητήσεις, στην προσπάθεια να αναζωογονηθούν οι δεσμοί μας με τον κόσμο, να πειστούν δημοκράτες, αρι­στεροί και κομμουνιστές που βρίσκονται στον ευρύτερο περίγυρό μας να στηρίξουν το Μ-Λ ΚΚΕ.

Πρέπει τολμηρά να ζητήσουμε απ’ αυτούς “ψήφο στο Μ-Λ ΚΚΕ”, να εξηγήσουμε διεξοδικά τις θέσεις μας και σε κάθε περίπτωση να παλέψουμε ώστε ανεξάρτητα, πέρα και πάνω από τις εκλογές, να βρεθούμε πιο στενά μ’ αυτό τον κόσμο στους αυριανούς αγώνες, προωθώντας τους στόχους του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

Δημοσιεύουμε παρακάτω την κεντρική προεκλογική προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές που κυκλοφορεί πανελλαδικά:

Εμπρός λαέ έξω από την ΕΕ
Εργάτες, εργαζόμενοι,
άνεργοι, νέοι και νέες
,

Η χώρα οδηγείται στις ευρωεκλογές με τα λαϊκά προβλήματα οξυμμένα, εκρηκτικά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να στήνουν ένα σκηνικό φτηνής και ψεύτικης αντιπαράθεσης για να δημιουργήσουν σύγχιση και ψεύτικες ελπίδες στο λαό.

Όμως αρκετά πια. Ο λαός γνωρίζει καλά πως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που μεταμορφώθηκε σε ΚΙΝΑΛ, κυβέρνησαν ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας τα τρία μνημόνια, εξαπολύοντας διαδοχικά μια ξέφρενη επίθεση που ρήμαξε τη ζωή του και υποδούλωσε τη χώρα.

Δεν χωράνε αυταπάτες. Αυτά τα κόμματα τα ίδια συμφέροντα, την ίδια πολιτική με μικρές παραλλαγές υπηρετούν. Οι διαχωριστικές γραμμές τους είναι ψεύτικες. Τα διλήμματα που ορθώνουν μπροστά στο λαό είναι κάλπικα.

Στα εννιά χρόνια μνημονίων, τα αντιλαϊκά κύματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Η κυβερνητική δημαγωγία για επιστροφή στην κανονικότητα είναι απατηλή. Το καθεστώς επιτροπείας διατηρείται στο ακέραιο. Τα τρία μνημόνια και οι εκατοντάδες νόμοι που επέβαλαν οι δυνάστες της ΕΕ και του ΔΝΤ -και ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι εδώ. Όλα τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, λεηλασίας και παράδοσης της χώρας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ μένουν ανέπαφα. Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα τσακίστηκαν. Η ανεργία εξακολουθεί να μαστίζει τη νεολαία, να εξουθενώνει την ελληνική οικογένεια. Η διαρκής λιτότητα, οι συνεχείς φοροεπιδρομές, οι μαζικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών που είναι σε εξέλιξη, φουντώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτή ήταν η ευημερία, η δημοκρατία και η σωτηρία που θα έφερνε η ΕΕ.

Η δήθεν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα αποδεικνύεται πως είναι μια πολιτική υποταγής στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τα επιθετικά τους σχέδια στην περιοχή.

Όλοι αυτοί μαζί επέβαλαν και τη συμφωνία των Πρεσπών, επεμβαίνοντας ανοιχτά σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα και όχι βέβαια τα συμφέροντα των δυο λαών.

Με αυτά τα πεπραγμένα, είναι πρόκληση και θράσος να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ασκεί φιλολαϊκή πολιτική, πως συγκρούεται με τη Δεξιά και τη διαπλοκή. Όταν επιπλέον συγκυβερνούσε, επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της Αριστεράς.

Σήμερα, η Δεξιά εμφανίζεται δικαιωμένη από τη μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ διατυμπανίζει πως τάχα δικαιώθηκε η ιδέα του ευρωμονόδρομου και εμφανίζει τη χρεοκοπία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σαν χρεοκοπία της αριστερής πολιτικής. Ο λαός έζησε στο πετσί του τη Δεξιά σε όλη τη μεταπολεμική και πρόσφατη περίοδο και ξέρει καλά την αντιδραστική της πολιτική. Αυτή, την ίδια πολιτική βιάζεται να εφαρμόσει ξανά ο αρχηγός της, χωρίς περιστροφές και προσχήματα, ένθερμος υποστηριχτής και υπουργός των κυβερνήσεων της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Εργαζόμενοι, αγωνιστές της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος,

Η Αριστερά δεν υπογράφει και δεν εφαρμόζει μνημόνια. Δε λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Δεν αλυσοδένει -πιο σφικτά- το λαό και τη χώρα με τα δεσμά της εξάρτησης και της υποτέλειας. Δεν υπηρετεί τα σχέδια επίθεσης και πολέμου των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δεν μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριό τους, καταλύοντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας.

Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να διαχειρίζεται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά να κινητοποιεί το λαό ενάντια στην εκμετάλλευση και ολόκληρο το σύστημα που τη γεννάει, ενάντια στην καταπίεση και τη διαφθορά.

Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να αφοπλίζει και να φρενάρει τις λαϊκές μάζες, να χτυπά τις λαϊκές κατακτήσεις και διεκδικήσεις, να εξαργυρώνει τους λαϊκούς αγώνες.

Η πραγματική Αριστερά βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το ψωμί και τη δουλειά, για τα μικρά και τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Εργαζόμενε,

Καταδίκασε με τη στάση σου και την ψήφο σου την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που επιχειρούν να σε εμπαίξουν και να σε εξαπατήσουν.

Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα δεν είναι μόνο χαμένη ψήφος. Είναι ψήφος ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Η πραγματική προοπτική βρίσκεται στο δυνάμωμα του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης και υποτέλειας.

Να ακουστεί δυνατά το σύνθημα:
Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ,
έξω οι Αμερικάνοι.
Για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική,
Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική.
Ενίσχυσε τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα.

Στήριξε – ψήφισε Μ-Λ ΚΚΕ

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top