Ένα πλατύ κίνημα υποστήριξης των σχολείων έχει δημιουργηθεί στο Αιγάλεω με αφορμή την έξωση του 9ου Δ.Σ.

Το σχολείο -όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί- είναι λεηλατημένο, με σπασμένες πόρτες κλπ, ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν γίνει κατάληψη…

Το 14ο, που είναι το σχολείο που θα στοιβαχτούν 190 παιδιά, δεν λειτουργεί με αποχή των γονέων. Γίνονται καθημερινές κινητοποιήσεις στις γειτονιές, περιφρούρηση του σχολείου, πανό στα σχολεία.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται όλο και πιο έντονες, όπως και ο συντονισμός ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας για τα μέλη του και καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε Γ΄ Αθήνας, για να αντιμετωπισθούν τα κτιριακά προβλήματα αλλά και τα προβλήματα στελέχωσης των σχολείων της περιοχής.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας, Γ΄ Δ/νση Π.Ε Αθηνών, Ένωση Γονέων Αιγάλεω

Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας

Θέμα: Στάση εργασίας για τις τέσσερις πρώτες ώρες και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε Γ΄ Αθήνας (Μάκρης 3) στις 10.00 π.μ.

Συνάδελφοι/ισσες, το Δ.Σ του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους πολίτες του Αιγάλεω, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους, φορείς που πήραν μέρος στη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην πλατεία Εσταυρωμένου. Η κατάσταση στα σχολεία μας είναι εξαιρετικά σοβαρή. Συγκεκριμένα:

Το 9ο Δ.Σ είναι πια σε έξωση με λεηλατημένο κτήριο και πεταμένους στο δρόμο τους μαθητές του και 187 μαθητές στοιβαγμένους στο 14ο Δ.Σ Αιγάλεω με απόφαση του Δημάρχου.

– Με μεγάλα σχολικά συγκροτήματα (7ο – 11ο – 17ο – 1ο Γυμνάσιο, Ειδικό Σχολείο, τα νηπιαγωγεία: Ειδικό – 15ο και 28ο, τα οποία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι  χωρίς αποκαταστάσεις και έργα ώστε να λειτουργήσουν άμεσα αφήνοντας 1.000 περίπου μαθητές μας άστεγους και περιφερόμενους…..

– Με πολλά ακόμα σχολεία χωρίς συντήρηση ….

– Μέσα Ιανουαρίου με δεκάδες κενά σε παράλληλες, τάξεις ΖΕΠ, κενά και ελλείψεις στο Ολοήμερο ακόμα και στο πρωινό ωράριο!!!

ΩΣ ΕΔΩ!!!!

Οι εκπαιδευτικοί εκπέμπουμε SOS! Η κατάσταση αυτή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!!! Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργείο και Κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες για τα αδιέξοδα!!!! Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύσεις τώρα!!!!

Συνάδελφοι/ισσες, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας. Τα ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, η καθαριότητα και η συντήρηση των σχολείων μας αφορούν όλους/ες!!!! Να το αποδείξουμε έμπρακτα συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας και των Γονέων.

Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας για τις τέσσερις πρώτες ώρες και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε Γ΄ Αθήνας (Μάκρης 3) στις 10.00 π.μ. μαζί με όσους Συλλόγους Γονέων εκείνη τη μέρα κάνουν αποχή από τα μαθήματα!!!!

Η παρούσα ανακοίνωση είναι ειδοποίηση και προς τη Γ΄ Δ/νση Π.Ε Αιγάλεω.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το