Πλατιά κινητοποίηση για να ακουστεί δυνατά η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ

30 Ιουνίου 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο μόνος τρόπος για να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ είναι η πιο δραστήρια και ενεργητική παρέμβαση όλων των συντρόφων, των συναγωνιστών και φίλων του Μ-Λ ΚΚΕ, η μαζική απεύθυνσή μας στους εργαζόμενους, μέσα από τις εξορμήσεις, τις εκδηλώσεις, συζητήσεις και συγκεντρώσεις στο κέντρο και την επαρχία, η διακίνηση του “κοκκινοκίτρινου χαρτονιού” και του κομματικού υλικού, πόρτα–πόρτα στις συνοικίες και στους χώρους δουλειάς.

Στο διάστημα αυτό, χάρις στο αγωνιστικό πνεύμα όλων των συντρόφων του κόμματος και της νεολαίας, των συναγωνιστών και φίλων, αντιμετωπίστηκε αρχικά το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, οι δυσβάστακτες οικονομικές απαιτήσεις του εκλογικού αγώνα, ύστερα και από το υψηλό οικονομικό κόστος των ευρωεκλογών, αφού είναι γνωστό πως το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του, είναι αντίθετο και αρνείται την κρατική χρηματοδότηση.

★★★

Απευθύνουμε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στον κόσμο της δουλειάς, για να ζητήσουμε τη στήριξη και ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ, την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου. Μόνο έτσι μπορεί το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φτάσει ξανά όσο γίνεται μακριά και να ακουστεί δυνατά. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να συνδεθούμε με τους εργαζόμενους, να βγούμε ενισχυμένοι από τη διπλή εκλογική μάχη, να συμβάλουμε πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Στο διάστημα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν δεκάδες πολιτικές συγκεντρώσεις, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, συσκέψεις και συζητήσεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε όλη τη χώρα, παλεύοντας να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ, να σπάσει το φράγμα της φίμωσης και των αποκλεισμών, των μεταμεσονύκτιων εμφανίσεων στην τηλεόραση στις πέντε-έξι τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές.

Τέτοιες πολιτικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία μέχρι τώρα στην Αθήνα (Δάφνη), τον Πειραιά (Δραπετσώνα), τη Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο, την Άρτα, την Παραμυθιά, τον Βόλο, το Ηράκλειο, τον Αγ. Νικόλαο. Στη διάρκεια αυτού του προεκλογικού αγώνα, δυνάμωσαν και αναζωογονήθηκαν οι δεσμοί μας με εργαζόμενους, αγωνιστές του λαϊκού και αριστερού κινήματος, δημιουργήσαμε σχέσεις με νέους αγωνιστές, βάλαμε μια σοβαρή υποθήκη για τους αυριανούς αγώνες.

Πλατιά διακίνηση προεκλογικού υλικού γίνεται από το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του Μ-Λ ΚΚΕ που έχει στηθεί πριν από τις ευρωεκλογές στα Προπύλαια, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο εξορμήσεις στην επαρχία από τις οργανώσεις και τα κομματικά κλιμάκια που επισκέπτονται πόλεις και κεφαλοχώρια. Επίσης έχουν ετοιμαστεί και αναμεταδίδονται στο κομματικό σάιτ και στον «πρόλογο» τα νέα προεκλογικά σποτ καθώς και συνεντεύξεις στελεχών του κόμματος.

Στο διάστημα της μιας εβδομάδας που απομένει, τα στελέχη του κόμματος θα αναπτύξουν τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (κεντρική προεκλογική), στη Βέροια, την Κατερίνη, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, τους Φιλιάτες, την Κέρκυρα, τη Λαμία, την Ικαρία και σε μια σειρά άλλες πόλεις και περιοχές όπου προετοιμάζεται η παρέμβασή μας και οργανώνονται εξορμήσεις, έτσι ώστε το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά.

Εξορμήσεις στην περιοχή της Νότιας Αθήνας

Με καθημερινές παρεμβάσεις η κομματική οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ (Νότιος Τομέας) οργώνει τους δήμους της περιοχής. Από τη Δάφνη, το Βύρωνα, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη και το Ελληνικό μέχρι το Μπραχάμι, τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα, το Μοσχάτο και τον Ταύρο οι εξορμήσεις είναι καθημερινές με πανό, προκήρυξη και ανάρτηση χαρτονιών. Στα σύνορα Μπραχαμίου – Δάφνης, στο μετρό της πλατείας Καλογήρων στήθηκε εκλογικό περίπτερο, το οποίο και λειτούργησε για λίγες μέρες μέχρι την καταστροφή του.

Εκδήλωση στην Πλατεία Καλογήρων της Δάφνης

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σημαντική ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Καλογήρων την Παρασκευή 21 Ιούνη, την οποία παρακολούθησε αρκετός κόσμος. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γιώργος Σόφης, η Μαρία Δανιήλ και ο Θανάσης Τσιριγώτης.

Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάντρα, Μαγούλα, Μέγαρα

Κλιμάκιο του Μ-Λ ΚΚΕ περιόδευσε σε όλο το κομμάτι της Δυτικής Αττικής, από τον Ασπρόπυργο μέχρι και τα Μέγαρα με μοίρασμα προκηρύξεων και ανάρτηση των χαρτονιών του κόμματος. Στις ίδιες ακριβώς περιοχές έχει προγραμματιστεί νέα εξόρμηση για την επόμενη εβδομάδα.

Βάρκιζα, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια, Λεγραινά, Λαύριο

Με χαρτόνι και προκήρυξη έγινε εξόρμηση τις προηγούμενες μέρες στην Ανατολική Αττική από τη Βάρκιζα μέχρι και το Λαύριο.

Με αγωνιστικό παλμό η προεκλογική δραστηριότητα
στις περιοχές Ηπείρου – Κέρκυρας – Δυτικής Ελλάδας

Υπερβάλλοντας εαυτούς σ’ αυτήν τη δύσκολη από πολλές απόψεις πολιτική εκλογική μάχη και σε συνέχεια της παρέμβασης στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, με ζήλο και αυταπάρνηση σαρώνουν τις πόλεις και τα χωριά της Ηπείρου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, μέχρι και το Αγρίνιο, οι σύντροφοι και οι νεολαίοι των κομματικών οργανώσεων του Μ-Λ ΚΚΕ.

Με προκηρύξεις, αφίσες, αεροπανό, με την παρουσία σε ΜΜΕ, αλλά κυρίως με συζητήσεις και παρεμβάσεις σε μαζικούς χώρους (λαϊκές αγορές, καταστήματα, καφετέριες, καφενεία, πλατείες, πεζόδρομους) και με εκδηλώσεις- συζητήσεις σε πόλεις και χωριά γίνεται προσπάθεια να διαδοθούν όσο το δυνατόν πιο πλατιά οι θέσεις του κόμματός μας.

Η όλη παρέμβαση ξεκίνησε μέσα από πλατιές συσκέψεις και συνεδριάσεις συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων, μέσα από τις οποίες προγραμματίστηκε και οργανώθηκε η όλη προεκλογική παρέμβαση.

Γιάννενα

Πρώτη κίνηση το στήσιμο του προεκλογικού περίπτερου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, από το οποίο με την προκήρυξη και την ντουντούκα, πρωί και απόγευμα, προωθείται το προεκλογικό υλικό και διαδίδονται οι πολιτικές απόψεις της οργάνωσης.

Μ’ αυτό σαν ορμητήριο έγιναν και γίνονται εξορμήσεις σε χωριά και σε άλλες πόλεις του ν. Ιωαννίνων, ενώ ιδιαίτερη προπαγανδιστική προσπάθεια καταβάλλεται για την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης-συζήτησης την Τρίτη 2 Ιούλη στις 8μμ, στα Γιάννενα στην αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου στη Στοά Σάρκα.

Ταυτόχρονα αλλεπάλληλες είναι οι εμφανίσεις των υποψηφίων για το Νομό Ιωαννίνων, σ. Χρυσάνθης Αθανασίου και Βαγγέλη Γράβου και άλλων εκπροσώπων του κόμματος σε τοπικά ΜΜΕ.

Θεσπρωτία

Εκδήλωση Παραμυθιάς

Τα ίδια γίνονται και στη Θεσπρωτία με το μοίρασμα της Προκήρυξης σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά, Φιλιάτες και σε χωριά της περιοχής, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από την άποψη της συμμετοχής κόσμου, αλλά και επιπέδου συζήτησης, υπήρξε η συγκέντρωση που έγινε για πρώτη φορά στην Παραμυθιά, την Τρίτη 25 Ιούνη στο Καφε-«Άμετρον», όπου τη συζήτηση άνοιξε ο σ. Π. Αλεξίου, για να τοποθετηθεί στη συνέχεια εκτενέστερα ο υποψήφιος στο Νομό, σ. Θ. Χόβολος. Ήδη οι σύντροφοι κινητοποιούνται για τις δυο άλλες συγκεντρώσεις-συζητήσεις το Σάββατο 29 Ιούνη στις 9.00μμ στους Φιλιάτες στο «Κιόσκι του Τσεβά» και την Τετάρτη στις 3 Ιούλη στις 9.00μμ στην Ηγουμενίτσα στο «Πάνθεον».

Άρτα

Πέρα από το πλατύ μοίρασμα προκήρυξης, την αφισοκόλληση και την ανάρτηση χαρτονιών και πανό στην πόλη της Άρτας, ιδιαίτερα επιτυχής κρίνεται η πραγματοποίηση της δεύτερης μετά τις Ευρωεκλογές συγκέντρωσης-συζήτησης στο Ξενοδοχείο «Κρόνος» την Πέμπτη 27 Ιούνη.

Εκδήλωση στην Άρτα

Μετά από τη σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του υποψήφιου για το Νομό Άρτας, σ. Θανάση Κρίκα, και τις πολιτικές θέσεις του κόμματος που ανέπτυξε ο σ. Π. Αλεξίου, προέκυψε μια ζωηρή και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα επίδικα ζητήματα της περιόδου και ιδιαίτερα για τις θέσεις και τις διαφορές με άλλες πολιτικές οργανώσεις (ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΑΝΤΑΡΖΥΑ κλπ). Ενδιαφέρουσα υπήρξε η συμμετοχή φίλων και συναγωνιστών, ιδιαίτερα και νέων ανθρώπων.

Αιτωλοακαρνανία

Την Πέμπτη 27 Ιούνη όλη την ημέρα κλιμάκιο συντρόφων με επικεφαλής τον υποψήφιο για το Νομό, τον γνωστό αγωνιστή δάσκαλο σ. Σωκράτη Ζαραβίνα, ήταν στο Αγρίνιο, αναρτώντας πανό και αφίσες, μοιράζοντας πλατιά την Προεκλογική Προκήρυξη, προετοιμάζοντας την ανοιχτή εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Κεντρική Πλατεία Παπαστράτου, που είχε χρωματιστεί από τα χαρτόνια, τις αφίσες και τα πανό του Μ-Λ ΚΚΕ. Εν τω μεταξύ στην Κεντρική Πλατεία, αλλά και σε άλλες πλατείες της πόλης, έχουν τοποθετηθεί αρκετά μόνιμα ταμπλό.

Στην εκδήλωση αυτή, που άνοιξε με σύντομη τοποθέτηση ο σ. Π. Αλεξίου, μίλησε στη συνέχεια ο σ. Σωκράτης Ζαραβίνας για όλα τα πολιτικά ζητήματα, με ιδιαίτερη και καυστική αναφορά στα τοπικά ζητήματα. Στην εκδήλωση παρουσία είχαν και τα τοπικά ΜΜΕ (Αχελώος TV και εκπρόσωποι εφημερίδων του Αγρινίου).

Εξορμήσεις και αφισοκόλληση έγινε και στην Αμφιλοχία, ενώ προγραμματίζονται εξορμήσεις σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και σε χωριά της περιοχής.

Πρέβεζα-Λευκάδα

Δυο φορές βρέθηκαν στην περιοχή κλιμάκια συντρόφων με επικεφαλής τον υποψήφιο για τη Λευκάδα σ. Γ. Μακρίδη, αναρτώντας πανό, χαρτόνια και αφίσες, μοιράζοντας πλατιά την Προεκλογική Προκήρυξη.

Κέρκυρα

Αρκετά απογεύματα βρέθηκαν οι σύντροφοι σε χωριά της Κέρκυρας, στο Βόρειο συγκρότημα αλλά και στη Λευκίμμη, μοιράζοντας προεκλογικό υλικό και συζητώντας με τον κόσμο, ενώ αρκετές φορές μοιράστηκε η Προκήρυξη στην πόλη της Κέρκυρας, όπου έγινε αφισοκόλληση, ανάρτηση των χαρτονιών και τοποθετήθηκαν αρκετά μόνιμα ταμπλό.

Για την Πέμπτη 4 Ιούλη στις 8μμ προγραμματίζεται η πραγματοποίηση προεκλογικής συγκέντρωσης -συζήτησης στο Βιβλιοπβλείο «Πλους».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κρίσιμη κρίνεται η πιο συγκεκριμένη, ξεχωριστή συζήτηση με κάθε εργαζόμενο και νεολαίο, καθώς και το μοίρασμα του αγωνιστικού ψηφοδελτίου του κόμματος τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές.

Για το επόμενο διάστημα, οι κομματικές οργανώσεις μας προγραμματίζουν παρεμβάσεις ξανά, στις περιοχές της Κόνιτσας, του Μετσόβου, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, του Πωγωνίου, της Ζίτσας, της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς και της Άρτας, ενώ καθημερινά παρεμβαίνουμε σε κεντρικά σημεία των πόλεων με ντουντούκα και προκηρύξεις.

Πλούσια προεκλογική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι το δεύτερο, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εκλογικό ραντεβού στις 7 Ιούλη και οι κομματικές δυνάμεις στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να μεταφέρουν όσο πιο δυνατά γίνεται το μήνυμα του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή. Είναι αλήθεια ότι το κλίμα ανάμεσα στα μέλη και τους φίλους του κόμματος δεν έχει «κρυώσει», αφού η ικανοποιητική παρουσία στη μάχη των Ευρωεκλογών και τα αποτελέσματα εκείνης της δουλειάς είναι νωπά και λειτουργούν υποβοηθητικά και για την τωρινή εκλογική μας μάχη. Η εμπειρία που συγκεντρώθηκε την προηγούμενη περίοδο είναι σημαντική και η Κομματική Οργάνωση είδε δυνατότητες που μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα αυτήν τη φορά, διορθώνοντας ελλείψεις και αδυναμίες. Στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών οι κομματικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε σχεδιασμό της δράσης τους, ώστε καμία ημέρα να μη μείνει ανεκμετάλλευτη. Γεγονός που διαπιστώνεται είναι πως η παρουσία της οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα είναι πιο σταθερή, παγιώνοντας παρουσία και λόγο στην περιοχή και στη σκέψη όλων είναι η συνέχεια αυτής της ανεβασμένης δουλειάς. Αυτό που θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, είναι πως η δουλειά δεν αφορά μόνο στις εκλογές, αλλά είναι στραμμένη βασικά έπειτα από αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, σύντροφοι έκαναν εξόρμηση και τοποθέτησαν το προεκλογικό υλικό στην Κατερίνη την Πέμπτη 13 Ιούνη. Στην ίδια περιοχή προγραμματίζεται νέα παρέμβαση των κομματικών δυνάμεων ενόψει της εκδήλωσης, την Κυριακή στις 30 Ιούνη. Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στις πόλεις και τα χωριά της Χαλκιδικής με την ανάρτηση του κοκκινοκίτρινου χαρτονιού. Για ακόμα μια φορά εκεί ήρθαμε αντιμέτωποι με το πολύ ευαίσθητο στη …»νομιμότητα» ΑΤ Πολυγύρου, το οποίο μας προειδοποίησε ότι είναι παράνομη η τοποθέτηση χαρτονιών στους κόμβους και μάλιστα αστυνομικοί κράτησαν τα στοιχεία των συντρόφων. Για το γεγονός εκδόθηκε καταγγελία του Κόμματος.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο προηγούμενος διοικητής του ΑΤ Πολυγύρου κατέβηκε υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, οπότε εξηγούνται και όλα τα περιστατικά τρομοκρατίας από μια σφηκοφωλιά χρυσαυγιτών. Το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιούνη κλιμάκιο του Κόμματος πραγματοποίησε για άλλη μια φορά μεγάλη εξόρμηση σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στις περιοχές αυτές, από το Κιλκίς και τις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα, μέχρι την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη έγιναν πλατιές παρεμβάσεις στις μεγάλες πόλεις και τις πρωτεύουσες των νομών αυτών με το προεκλογικό υλικό και με συζητήσεις με φίλους του κόμματος και ανθρώπους του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

Πλατιά όμως είναι και η εξόρμηση του Κόμματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε διάφορους κόμβους και πλατείες τοποθετούνται συνεχώς τα κοκκινοκίτρινα χαρτόνια, ενώ πολλά πανό με το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα έχουν αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μάλιστα, πραγματοποιούνται εξορμήσεις σε λαϊκές και σε πλατείες, σε γειτονιές των ανατολικών συνοικιών, όπως οι περιοχές της Τούμπας και της Καλαμαριάς, των δυτικών συνοικιών, όπως περιοχές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης, αλλά και σε κεντρικά σημεία του κέντρου, όπως η πλατεία Αριστοτέλους, για την πιο πλατιά διάδοση της προεκλογικής ανακοίνωσης και του μηνύματος του Μ-Λ ΚΚΕ. Επίσης, αντιπροσωπεία του κόμματος πραγματοποίησε εξόρμηση την Πέμπτη 27/6 σε χωριά και περιοχές της Β’ Θεσσαλονίκης. Τέλος, πραγματοποιήθηκε και η προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ την Παρασκευή 28 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο, όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις του κόμματος πάνω σε όλα τα κομβικά ζητήματα, ενώ παρεμβάσεις συντρόφων σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα προγραμματίζονται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζεται και η δουλειά της κομματικής οργάνωσης Ημαθίας. Με αφισοκολλήσεις και χαρτόνια –που έχουν ήδη ξεκινήσει- στις τρεις μεγάλες πόλεις της περιοχής, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Νάουσα, αλλά και στα μεγάλα χωριά της περιοχής, με πλατύ μοίρασμα της εκλογικής προκήρυξης του κόμματος η οργάνωση στην Ημαθία στοχεύει να φτάσει ακόμη πιο μακριά από ό,τι κατάφερε στις εκλογές του Μάη. Και βέβαια δε λείπει και η δουλειά άτομο το άτομο με ένα πλατύ εκλογικό άνοιγμα σε αριστερούς και προοδευτικούς εργαζόμενους στην περιοχή, αλλά και η κεντρική εκδήλωση του κόμματος στη Βέροια που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Ιούνη. Στόχευση επίσης της Κομματικής Οργάνωσης στην Ημαθία είναι να καλυφτούν, στο μέτρο των δυνάμεών της, και γειτονικές περιοχές όπως η Πέλλα και η Κοζάνη, με αφισοκόλληση και μοίρασμα της προκήρυξης. Οι σύντροφοι είναι αποφασισμένοι μέχρι και την τελευταία ώρα της μάχης των εκλογών να κάνουν όσο το δυνατό πλατύτερο άνοιγμα με τις θέσεις του κόμματος στο χέρι και καλώντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, να στηρίξουν, να δυναμώσουν το Μ-Λ ΚΚΕ που είναι ο στόχος και η ανάγκη της περιόδου.

Θεσσαλία

Μαγνησία

Με ιδιαίτερα εντατικό τρόπο κινήθηκε όλη την εβδομάδα που πέρασε η κομματική οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ για την προπαγάνδιση των θέσεων του κόμματος στη Μαγνησία.

Την περασμένη Τρίτη κλιμάκιο του Κόμματος περιόδευσε στο δυτικό τμήμα του νομού και έκανε παρεμβάσεις με το χαρτόνι και την προκήρυξη στη Νέα Αγχίαλο, τον Αλμυρό και τη Σούρπη. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρέμβαση στη Σούρπη, όπου ζούσε ο αείμνηστος σύντροφος Κώστας Κουτμάνης και για τον οποίο μας μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια οι συγχωριανοί του. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε παρέμβαση στην αγορά της πόλης με το μοίρασμα της κομματικής προκήρυξης.

Την Τετάρτη 25/6, έγινε προεκλογική εκδήλωση στο χώρο της παραλίας. Η κομματική οργάνωση του Βόλου είχε στήσει τραπεζάκι και είχε τοποθετήσει αφίσες και πανό στο γύρω χώρο. Με σύντομες ομιλίες και με το μοίρασμα της προκήρυξης έγινε πλατιά παρέμβαση στους διερχόμενους της πόλης, οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούσαν τις ομιλίες.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 27/6 το πρωί έγινε παρέμβαση στην τοπική ραδιοφωνία, στην ΕΡΑ Βόλου, απ’ το σ. Γιώργο Σόφη και κλιμάκιο της οργάνωσης έκανε περιοδεία στα χωριά του Πηλίου (Πορταριά, Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Μηλιές κλπ).

Ακόμα σε όλη την πόλη υπάρχουν αφίσες και χαρτόνια του κόμματος.
Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στη Νέα Ιωνία και τη βιομηχανική ζώνη της πόλης.

Παρέμβαση στη Λάρισα

Κλιμάκιο του κόμματος την Τετάρτη 25/6 περιόδευσε στην πόλη της Λάρισας και στα γύρω χωριά, μοίρασε την προκήρυξη του κόμματος, έβαλε χαρτόνια και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Φθιώτιδα

Υποτονικό χαρακτηρίζεται το προεκλογικό κλίμα των εθνικών εκλογών στη Φθιώτιδα. Η παρέμβαση του Μ-Λ ΚΚΕ στην περιοχή προσπαθεί να πάει κόντρα σε αυτό το κλίμα ώστε να φτάσουν όσο πιο πλατιά γίνεται οι θέσεις του κόμματος. Γίνεται ανάρτηση της κοκκινοκίτρινης αφίσας και μοίρασμα της προεκλογικής προκήρυξης στο νομό αλλά και σε γειτονικούς νομούς, στέλνονται δελτία τύπου και τηλεοπτικό και ηχητικό υλικό στα μέσα ενημέρωσης, ενώ έγινε και παρέμβαση σε τοπικό τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης, μια προσπάθεια που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ώστε να σπάσει το κλίμα αποκλεισμού που επικρατεί. Σ’ αυτό βοηθάει η λειτουργία του ιστολόγιου (blog) “Αριστερά στη Φθιώτιδα” και η αντίστοιχη σελίδα του στο facebook. Παράλληλα προγραμματίζεται την 1η Ιουλίου συγκέντρωση συναγωνιστών και φίλων για ενημέρωση και συζήτηση πάνω στις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ, με τις οποίες κατεβαίνει στις εκλογές.
Σε χώρο που θα διατεθεί από το Δήμο Λαμίας, θα στηθεί προεκλογικό “περίπτερο” για τη διακίνηση του προεκλογικού υλικού.

Περιοδεία σε Ηλεία- Μεσσηνία

ην Κυριακή 23 Ιουνίου μέλη και φίλοι της Πορείας, οργάνωσης νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ, πραγματοποίησαν περιοδεία στη δυτική Πελοπόννησο. Πιο συγκεκριμένα, τα κομματικά χαρτόνια έκαναν την εμφάνισή τους στον Αλισσό, την Αμαλιάδα, τον Πύργο, την Κυπαρισσία και την Καλαμάτα. Σε πολλές περιπτώσεις η ανταπόκριση του κόσμου της περιοχής ήταν θετική, γεγονός που αποδεικνύει την ύπαρξη πλατιάς επιρροής του κόμματος και σ’αυτές τις περιοχές.

Κρήτη

Ανταπόκριση από Ηράκλειο

Η οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Κρήτη, συνεχίζει την πολύπλευρη παρέμβασή της. Από τις 21-6 λειτουργεί το εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Ελευθερίας. Σταθερό και καθημερινό σημείο συνάντησης, όπως στις Ευρωεκλογές, έτσι και τώρα αποτελεί έναν μόνιμο πομπό της φωνής του Μ-Λ ΚΚΕ.

Συνέντευξη τύπου στις 24 Ιούνη

Οι κομματικές εξορμήσεις με χαρτόνια, αφίσες και προκηρύξεις είναι σε εξέλιξη και παρά τις δυσκολίες το εκλογικό μας υλικό έφτασε και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του νησιού. Μέλη και φίλοι του κόμματος βρέθηκαν και στους τέσσερεις νομούς το προηγούμενο διάστημα, φροντίζοντας να φτάσει η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ όσο πιο μακριά γίνεται.
Στις 24-6 οι εκπρόσωποι του Μ-Λ ΚΚΕ, Αρετή Σπαχή, Νίκος Γαλάνης και Βασίλης Πετράκης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου παρουσία δημοσιογράφων και τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, ανέπτυξαν τους βασικούς άξονες της εκλογικής παρέμβασης του κόμματος.

Στις 26/6 πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο Ηράκλειο με κεντρικό εισηγητή τον σ. Πέτρο Κουφοβασίλη. Αρκετοί νέοι σύντροφοι και συναγωνιστές έδωσαν ξεχωριστή ζωντάνια στη συζήτηση που ακολούθησε.

Άγιος Νικόλαος

Στις 27/6 στον Άγιο Νικόλαο πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση για το νομό Λασιθίου. Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος βουλευτής του νομού Μίλτος Κορνάρος και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του σ. Βασίλη Πετράκη και της σ. Αρετής Σπαχή. Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που ακολούθησε με παρεμβάσεις από φίλους και μέλη του κόμματος.

Η οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Κρήτη θα συνεχίσει με τον ίδιο παλμό τις εξορμήσεις και τις παρεμβάσεις της, όλες τις μέρες μέχρι τις 7 Ιουλίου, ενώ σταθερό σημείο αναφοράς και συνάντησης θα συνεχίσει να αποτελεί το εκλογικό περίπτερο στο Ηράκλειο που θα λειτουργεί 7:00.-10:00μμ καθημερινά.

Ικαρία

Η κομματική οργάνωση Ικαρίας του Μ-Λ ΚΚΕ σε μια προσπάθεια να διαδώσει τις πολιτικές μας θέσεις, με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές, περιοδεύει χωριό, χωριό με την αφίσα και την διακήρυξη, συζητώντας στα καφενεία αλλά και σε σπίτια. Εξόρμηση έγινε στη Σάμο, βάζοντας αφίσες και συζητώντας με φίλους.

Την Πέμπτη 4 Ιούλη και ώρα 8, καλύμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους στην ανοιχτή προεκλογική μας συγκέντρωση, στο καφενείο του Καντούνη, στο Χριστό Αγίου Κηρύκου. Θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Κομματική οργάνωση Ικαρίας του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει το κατέβασμα των αφισών του Μ-Λ ΚΚΕ, (όπως παρατηρήσαμε και του ΚΚΕ (μ-λ), που είναι η μόνη σχεδόν προπαγανδιστική δυνατότητα που έχει, όταν ακόμα και τα φασιστικά, ακροδεξιά κόμματα παρελαύνουν νύχτα μέρα στα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, επιδιώκοντας να σπείρουν ναζιστικό δηλητήριο στις σκέψεις και τις ψυχές των ανθρώπων. Αυτή η πρακτική απ’ όπου κι αν προέρχεται, (έχουμε εντοπίσει επιλεκτικό κατέβασμα), είναι απαράδεκτη και θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι κανένα κόμμα που αναφέρεται στην αριστερά ή απλά στη δημοκρατία δεν μπορεί να προβαίνει σε τέτοιες φασιστικές, αντιδημοκρατικές πρακτικές. Θα θέλαμε ακόμα να παρατηρήσουμε ότι η «υγειονομική ζώνη» για την πλατεία στο Χριστό Ραχών που αποφασίστηκε από το σύλλογο, όπως μας είπαν, απέναντι στην πολιτική αφίσα, δεν είναι καθόλου καλή απόφαση είτε από οικολογική είτε από τουριστική άποψη.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top