Δέσποινα Σπανούδη

Έκλεισαν το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για να ικανοποιήσουν το δεξιό ακροατήριο και να ταΐζουν εργολάβους και προμηθευτές των στρατοπέδων.

Αντίθετα με όσα έλεγαν διάφορα ρατσιστόμουτρα, το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ κάλυπτε (οριακά) τη στέγαση μόνο των ευάλωτων αιτούντων άσυλο, δηλαδή μονογονεικών οικογενειών, άρρωστων, αναπήρων κλπ. και μόνο μέχρι να πάρουν απάντηση στο αίτημα ασύλου γιατί μέχρι τότε δεν έχουν δυνατότητα να εργαστούν νόμιμα.

Όσοι έμεναν στα σπίτια που νοίκιαζε το ΕΣΤΙΑ , έχουν δύο επιλογές: ή να πάνε σε στρατόπεδο σε οικτρές και επικίνδυνες συνθήκες ή να βγουν στο δρόμο. Μάλιστα για όσους πήραν απάντηση για το άσυλο, ο δρόμος είναι μονόδρομος.

Μητέρες πολύτεκνες, νέα κορίτσια με μωρά, όπως μια 18χρονη που φιλοξενούνταν σε ξενώνα ανηλίκων αλλά συμπληρώνοντας το 18ο έτος χάνει το δικαίωμα, βρέθηκαν πάλι στις πλατείες της Αθήνας να κρυώνουν, να κινδυνεύουν και να πεινάνε μαζί με τα παιδιά τους.

Μόνη βοήθεια και πάλι από τον κόσμο της αλληλεγγύης που μαγειρεύει, μαζεύει ρούχα, χρήματα για ξενοδοχεία κλπ

Είμαστε δύο κόσμοι. Αυτοί που αναρωτιούνται ποια βασιλικά παράσιτα θα εμφανιστούν στο μεγάλο γκαλά της κηδείας του άθλιου Γλύξμπουργκ και αυτοί που αναρωτιούνται πως τα βγάζουν πέρα μάνες και παιδιά στα παγκάκια μέσα στο κρύο.

πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το