ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

Αλληλεγγύη στους Πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ο λαός της Θεσσαλίας περνάει μια τραγική δοκιμασία με συνέπειες που ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί σε όλη τους τη διάσταση. Η κατάσταση αυτή δεν ήταν αναπόφευκτη θεομηνία.

Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες στην κυβέρνηση και σε ολόκληρη την κλίμακα του κρατικού μηχανισμού, Περιφέρειες, Δήμους, που άφησαν απροστάτευτες τις περιοχές της Θεσσαλίας (και ολόκληρης της χώρας) χωρίς σχέδιο και μέσα, αδιαφορώντας για τις ζωές , τις περιουσίες, την υγεία και το περιβάλλον. Και δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν, μόλις τρία χρόνια έχουν περάσει από την προηγούμενη καταστροφή.

Η απαράδεκτη στάση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού προκύπτει από το γεγονός ότι αισθάνονται δεσμευμένοι και υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων, αδιαφορώντας για τις ανάγκες , τις ζωές και την επιβίωση των ανθρώπων. Άλλωστε τα όποια μέτρα προστασίας και πρόληψης από φυσικές καταστροφές θεωρούνται ανώφελα αφού δεν αποφέρουν κέρδη, και υποτάσσονται στη λογική κόστους – οφέλους, που είναι κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΕ που τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα, είναι αυτή που, από το 2007, απαιτεί από τα κράτη μέλη να σχεδιάζουν με τρόπο «που δεν συνεπάγεται υπερβολικό κόστος στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας».

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από ένα εχθρικό για το λαό κράτος. Με τον αγώνα και την οργάνωσή μας μπορούμε να επιβάλουμε να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και μέτρα για να μπορέσει να συνεχιστεί η ζωή και η παραγωγική δραστηριότητα στη Θεσσαλία.

Η ΠΕΣΕΚ στέκεται δίπλα στους πληγέντες της Θεσσαλίας και θα συνεισφέρει όσο μπορεί στην ανακούφισή τους. Ταυτόχρονα καλούμε τα μέλη μας να βοηθήσουν καταβάλλοντας όποιο ποσό μπορούν στον τραπεζικό λογαριασμό GR8601106720000067200611829 (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ), όνομα Σαββοπούλου Χρύσω, γράφοντας «αλληλεγγύη στο λαό της Θεσσαλίας». Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα τα διαχειριστούμε μαζί με τα σωματεία των εκπαιδευτικών της Θεσσαλίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το