Σε σκάνδαλο διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση του αναπληρωτή εκπροσώπου της επιστημονικής επιτροπής για τον covid-19 κ. Γκίκα Μαγιορκίνη.

Όπως αποκαλύφθηκε ήταν επιστημονικός υπεύθυνος του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου «Όμιλος Ιατρική Διάγνωση» για τα τεστ του κορονοϊού (και για άλλα προφανώς), ενώ από «αλόγιστη χρήση» όπως ανακοινώθηκε σταμάτησαν τα τεστ για την επιδημία τόσο στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, όσο και στο αντίστοιχο τμήμα του ΕΚΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών) λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Την ίδια στιγμή που ανακοινώθηκαν τα ιδιότυπα αυτά λοκντάουν ο προιστάμενος της 1ης ΥΠΕ διερευνούσε την επιλογή να κατευθυνθούν οι πολίτες στα εργαστήρια αυτού του ιδιωτικού ομίλου που ωστόσο είχε επάρκεια από τεστ.

Μάλιστα ο ιδιωτικός αυτός όμιλος διαφήμιζε την παρουσία του Γκίκα Μαγιορκίνη στο δυναμικό του μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, οπότε και τροποποίησε την σχετική του δημοσίευση.

Θυμίζουμε πως ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεσηκώνοντας θύελλες αντιδράσεων είχε καταρτίσει και ακατανόητα σχεδιαγράμματα με 25 και 15 μαθητές ανά τάξη, υποστηρίζοντας πως δεν τρέχει και τίποτα για τα σχολεία που θα λειτουργήσουν με 25άρια τμήματα, βρισκόμενος προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Παιδείας.    

Να σημειώσουμε εδώ πως την Παρασκευή 4/9 και ενώ είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή του στην τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας, αντικαταστάθηκε από άλλον εκπρόσωπο της επιτροπής τον καθηγητή Χαρ. Γώγο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το