➣ Όχι στις εκλογικές αυταπάτες! Αφιερωμένο εξαιρετικά στους καλούς φίλους που ανακάλυψαν τη μαγεία της κάλπης και τις ψηφοσυλλογές. Ψυχραιμία παιδιά, ψυχραιμία.

➣ Η στήλη προτείνει στους εισηγητές του «μικρότερου κακού» να μας κάνουν έναν κατάλογο των προσφερομένων κακών. Το μεγάλο, μεσαίο, μικρό, μικρότερο, ελάχιστο, κλπ. Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε πως εχθρός του κακού είναι το καλό. Τα υπόλοιπα είναι «φιλολογία και γραμματολογικές ασκήσεις». Η ψήφος έχει ονοματεπώνυμο και περιεχόμενο. Γι’ αυτό ψηφίζουμε αριστερά, περήφανα, κόκκινα! Μ-Λ ΚΚΕ!

➣ Μόνο στη δεξιά δεν έφτασε… ακόμα. Ο λόγος για τον ταλαντούχο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Ξεκίνησε από το ΕΚΚΕ και τις μεταπολιτευτικές συναυλίες αλληλεγγύης. Έγινε με τον Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ υπουργός Πολιτισμού. Έφτασε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά πολλών επαίνων. Και αφού έκανε ένα τεράστιο κύκλο κατέληξε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. Όχι αναγνώστη. Δεν μελοποίησε τη γυριστρούλα. Αλλά δε θα χαριστούμε στον Μικρούτσικο επειδή μελοποίησε «Μπίρμαν» και Ν. Καββαδία. Δεν θα του χαριστούμε.

➣ Όχι στις εκλογικές αυταπάτες! Σωστά. Αλλά θα σημειώσουμε τη σπουδή, την πιλάλα και άλλα παρόμοια τα οποία δεν προδίδουν διόλου την αφοσίωση στο παραπάνω σύνθημα. Είναι οι εκλογές «αυταπάτη» ή μας μαγεύουν οι αριθμοί; Σε ό,τι αφορά το Μ-Λ ΚΚΕ συνηθίσαμε και στο ζεστό και στο κρύο. Είμαστε «απρόσβλητοι» από τον ιό της κάλπης. Γι’ αυτό συνιστούμε ψυχραιμία, καρτερία και επαγρύπνηση.

➣ Όποιος αναγνώστης του Λαϊκού Δρόμου βρει και καταγράψει τι πρεσβεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι συνιστώσες της, οι συσκέψεις της, οι πολιτικές καραμπόλες στο εσωτερικό της, να μας το γράψει.

➣ Είναι βέβαιο ότι παρακολουθείτε την πολυφωνία (πλουραλισμός) των ΜΜΕ. Ίδια κόμματα, ίδια πρόσωπα, αποκλεισμένα -σαν το Μεσολόγγι- κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς. Σε μία ραδιοφωνική εκπομπή βάλαμε στοίχημα με την εκφωνήτρια που μας θυμήθηκε πως θα πέσει σε πολιτική άνοια. Κερδίσαμε το στοίχημα! Δεν μας ξανακάλεσε. Όχι πως μας καίγεται καρφί! Έχουμε βαθειά γνώση για την ψευτοδημοκρατία των αστών.

➣ Με τη δραχμή καλύτερα, μας ενημέρωσε η -αλήστου μνήμης- ΑΚΕΠ. Μόνο που το νόμισμα είναι αποτέλεσμα και όχι αίτιο των οικονομικών σχέσεων. Δραχμή είχαμε και πριν το ευρώ και ο εξαρτημένος καπιταλισμός «βάραγε κόκκινο». Διότι αυτό που φταίει είναι οι σχέσεις παραγωγής και όχι το χρηματικό ισοδύναμο. Ψιλά γράμματα για την… ΑΚΕΠ.

➣ Τι έγινε ταξικά με την μεσαία τάξη; Διαβάσαμε και ακούσαμε ότι ιδρύθηκε ινστιτούτο πολιτικής για την… επανασύσταση της μεσαίας τάξης! Αν ιδρυθεί και ένα ανάλογο ινστιτούτο για την εξεύρεση της «κοινής λογικής» θα ’μαστε περισσότερο ήσυχοι. Αν πάλι κατορθώσουν να επανασυστήσουν τη μεσαία τάξη να μας γράψουν τη διεύθυνσή της. Άκου μεσαία τάξη…

➣ Αντί να ρωτάς τι θα κάνει η αυριανή κυβέρνηση, προετοιμάσου για γερή αντιπολίτευση. (Αριστερή σοφία)

➣ Η σελίδα του Λαϊκού Δρόμου «εκλογικά διαγωνίως» συμφωνεί με το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ πως στις 7 Ιούλη «αποφασίζουμε για τη ζωή μας». Αποφασίζουμε, σκεφτόμαστε και τους καταψηφίζουμε. Για να μη γίνει η ζωή μας κόλαση.

Νικηφόρος Ζερβός

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το