Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει το νέο μπαράζ διώξεων από την εργοδοσία και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Σειρά στον μακρύ κατάλογο των διώξεων πήραν ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων με άθλιες και κατασκευασμένες κατηγορίες του κοινού Ποινικού Κώδικα για την δράση του κατά πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας το 2019.

Στην ίδια κατεύθυνση της συντονισμένης αυτής επίθεσης είναι και η καταδίκη του Προέδρου του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου με αφορμή την μεγάλη 10ήμερη απεργία του 2019 που αφορούσε την επαναπρόσληψη 4 εργαζομένων από την επιχείρηση «Αφοί Βλάχου Α.Β.Ε».

Για πολλοστή φορά η δικαιοσύνη χρησιμοποιείται ως εργαλείο των δυνάμεων του κεφαλαίου για το χτύπημα των αγώνων με προφανή στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, την επέλαση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και την επιβολή του δόγματος για σιγή νεκροταφείου στην αντίσταση και πάλη των αγωνιστικών συνδικάτων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ο ταξικός χαρακτήρας και ρόλος της αστικής δικαιοσύνης!

Στην πολιτική των διώξεων της καταστολής και στο χτύπημα των οργανωμένων αγώνων, το εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει με την αλληλεγγύη, την ένταση και κλιμάκωση των αγώνων βάζοντας μπροστά την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και τα εργατικά δικαιώματα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ο Πρόεδρος – ο Γεν. Γραμματέας

Αντώνης Νταλακογεώργος – Φώτης Κισκήρας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το