Πατριδοκάπηλων… «ήθη»

Μαχαιριές στη γαλανό…μαυρη πολυκατοικία

Μέρες τώρα ο ελληνικός λαός ταλαιπωρείται από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που κατακλύζουν δελτία ειδήσεων και εκπομπές, για τις μάχες που διεξάγονται στο στρατόπεδο της -υπέρ του δέοντος- πλέον πολυφωνικής δεξιάς-ακροδεξιάς. Στο μαύρο σκοτάδι της εγχώριας πολιτικής, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, οι ηγεμονισμοί και τα αλληλομαχαιρώματα κατέληξαν σε ένα όργιο προσφυγών όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάθε φασιστοφρενικό κόμμα-οργάνωση-συνδυασμός δέχτηκε ή (και) έκανε προσφυγή σε ένα άλλο του χώρου.

Η «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» των Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου προσέφυγε στον ΑΠ για ονοματοκλοπή, εναντίον του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Λατινοπούλου, αλλά και εναντίον του κόμματος «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» του φαιδρού και κρατικοδίαιτου Τζήμερου και του Κρανιδιώτη, επειδή τον σχετικό τίτλο είχε καταθέσει παλαιότερα ο Μπογδάνος στον Οργανισμό βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Τελικά ο ΑΠ δεν έκανε δεκτή τη προσφυγή για τον Τζήμερο, αλλά απέκλεισε το κόμμα της Λατινοπούλου, η οποία απάντησε ότι… θα τα πούμε στις επαναληπτικές.

Όμως, σχεδόν ταυτόχρονα η «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» έκανε προσφυγή εναντίον της «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» του Μπογδάνου για αντίστοιχους λόγους, η οποία και έγινε δεκτή από τον ΑΠ. Ο Μπογδάνος επίσης «απείλησε» με κάθοδο στις επαναληπτικές του Ιούλη μετά τις ανάλογες διορθώσεις. Με βάση τα δημοσιεύματα, και οι δύο προσφυγές που έκαναν οι Κασιδιάρης «Εθνικό κόμμα Έλληνες» και Μιχάκης «Έλληνες», αμφότεροι ο ένας εναντίον του άλλου, απορρίφθηκαν.

Είναι τόσο «πατριώτες» και τόσο «έλληνες» όλοι αυτοί που δεν θέλουν να είναι «πατριώτες» και «έλληνες» και οι… άλλοι. Πρόκειται για φαιδρότητες ενδεικτικές της πολιτικής, των ηθών και της κουλτούρας της ελληνικής ακροδεξιάς. Από αυτούς που έχουν τόση σχέση με τη λέξη «πατρίδα», όση και οι πολιτικοί τους πρόγονοι, οι δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες, συνεργάτες των γερμανών, των άγγλων και των αμερικάνων κατά περίπτωση. Για αυτό και δεν σταματούν να υμνούν -κρυφά και φανερά- τους ναζί και όλα τα φασιστικά αποβράσματα και να πλέκουν εγκώμια στην αμερικανοκίνητη χούντα.

Πρόκειται για ένα συρφετό πατριδοκάπηλων, πιστών υποτακτικών της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Υμνητές και θιασώτες της πολιτικής της εξάρτησης και της υποτέλειας, πάντα έτοιμοι -όπως και στο παρελθόν- να γίνουν τα μαντρόσκυλά της, όποτε χρειαστεί. Δεν τους ενδιαφέρει καμία πατρίδα, καμία εθνική ανεξαρτησία και κανένας ελληνικός λαός, παρά μόνο τα αλλότρια -εχθρικά για το λαό και τον τόπο- συμφέροντα που υπηρετούν.

Αυτούς τους αποκλεισμούς, των δικών της παιδιών, έχει κάθε λόγο να τους επιδιώκει και η ΝΔ. Η οποία βλέπει να αυξάνονται καθημερινά οι ένοικοι της γαλαζόμαυρης πολυκατοικίας και ανησυχεί για εκλογικές διαρροές. Άλλωστε εκκρεμεί και η δική της προσφυγή στον ΑΠ εναντίον του κόμματος Κασιδιάρη. Όχι βέβαια για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, όπως ισχυρίζονται. Κάθε άλλο. Το κόμμα των έτερων πατριδοκάπηλων Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη δεν το αφορούν τέτοιες αγωνίες. Μόνη επιδίωξη και για αυτούς τα εκλογικά κουκιά. Και η θεσμοθέτηση απαγορεύσεων με στόχο πάντα το κομμουνιστικό κίνημα και την πραγματική αριστερά.

Ο ελληνικός λαός έχει χρέος να γυρίσει την πλάτη στους πατριδοκάπηλους και τις έριδές τους. Τα πραγματικά δημοκρατικά και προοδευτικά πατριωτικά αισθήματα και οι αγωνίες του για εθνική ανεξαρτησία μπορούν να εκφραστούν μόνο μέσα από τον αγώνα του ενάντια στην ακροδεξιά, το φασισμό και τη μισαλλοδοξία. Στενά δεμένο με τον αγώνα για ειρήνη και δημοκρατία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, κόντρα στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας. Ο πραγματικός πατριωτικός αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας ήταν, είναι και θα είναι στενά δεμένος με την πραγματική αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα.

Ενισχύστε, στηρίξτε, ψηφίστε Μ-Λ ΚΚΕ

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το