ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Γιώργο Καββαδία,

μέλος της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής , μέλος των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΩΝ Δ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Η λογοκρισία, οι χουντικές πρακτικές, ο αυταρχισμός και η επιβολή δε θα περάσουν!

Καμία δίωξη – καμία απολογία!

Η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, καταστολής και προσπάθειας τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού κινήματος. Η αρχή έγινε την προηγούμενη χρονιά με την προσφυγή της υπουργού στα δικαστήρια ώστε να βγει παράνομη η ΑΠΕΡΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες αξιολόγησης που είχε μεγάλη συμμετοχή. Συνεχίζεται κι αυτή τη χρονιά με τις ίδιες μεθόδους. Επιβολή, αυταρχισμός, τρομοκράτηση αυτό είναι το μοντέλο της κυβερνητικής διαχείρισης των εκπαιδευτικών θεμάτων και προβλημάτων.

Τη φετινή χρονιά έχουμε ένα κύμα διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και μελών των Δ.Σ. των εκπαιδευτικών σωματείων για τη συμμετοχή τους σε προκηρυγμένες απεργίες ή για δηλώσεις τους σε ΜΜΕ και ΜΚΔ σχετικά με την πολιτική που υλοποιούν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι -προϊστάμενοι στις ΔΙΔΕ κ ΔΙΠΕ. Αυτοί οι τελευταίοι είναι πλέον ο μοχλός του αυταρχισμού και της καταστολής.

Στη ΔΙΔΕ Περαιά, ο ΔΔΕ έχει πάρει εργολαβία τη δίωξη τόσο απλών μελών, όσο και μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Μετά την κλήση σε πειθαρχικό των 2 διευθυντών Γυμνασίων του Πειραιά (3ου Γυμνασίου Περάματος και 8ου Γυμνασίου Πειραιά) γιατί εφάρμοσαν την απόφαση της ΕΛΜΕ για Απεργία –Αποχή από τον ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών, μετά την κλήση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Μάγδας Δρούγκα για έγγραφες διευκρινήσεις σχετικά με την «συμπεριφορά» της στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ(!), καθώς και την άποψή της για το «θεσμό» των «ιδιαίτερων» μαθημάτων(!), έχουμε και νέο κρούσμα. Αυτή τη φορά «ζητούνται διευκρινίσεις» από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργο Καββαδία γιατί θεωρήθηκαν συκοφαντικές οι απόψεις της παράταξης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που «υιοθέτησε» σε κείμενό του και η κριτική που άσκησε στη ΔΙΔΕ Πειραιά για «παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης»!

Ο ΔΔΕ Πειραιά δεν ενεργεί από μόνος. Έχει ως πολιτικό καθοδηγητή την πολιτική πρακτική της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης που με την επίδειξη αυταρχισμού, επιβολής και καταστολής χρησιμοποιεί τον νόμο Χατζηδάκη για να σύρει στα δικαστήρια τα σωματεία για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Ο ΔΔΕ Πειραιά χρησιμοποιεί το οπλοστάσιο των μνημονιακών νόμων και του νέου ΔΥΚ που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις για να τρομοκρατήσει, να εκφοβίσει και να βάλει στον «πάγο» τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Μάλιστα στη συγκεκριμένη ενέργεια του ΔΔΕ υπάρχει μεθόδευση και στόχευση μιας και τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται στην κλήση του προς το Γ. Καββαδία είναι δημοσιευμένα στις 18/10/2022 το ένα και στις 19/11/2022 το δεύτερο, η κλήση συντάχθηκε στις 28/11/2022 και του επιδόθηκε στη 1/12/2022.

Είναι φανερό ότι η παραπάνω δίωξη είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα διώξεων της ΔΙΔΕ Πειραιά. Είναι επίσης προφανές ότι η κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού, τόσο στον Πειραιά, όσο και αλλού συντελείται με άνωθεν κυβερνητική εντολή – παρέμβαση, προκειμένου να μπει φρένο στους αγώνες και τα σωματεία. Πολλαπλά τα επεισόδια εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Χαρακτηριστικό στοιχείο του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης είναι και η επιχειρούμενη ομηρία των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών, που δεν μονιμοποιούνται όπως προβλέπεται στη διετία με την υφυπουργό παιδείας να δηλώνει ότι θα αρθούν οι μονιμοποιήσεις στις οποίες κάποιες διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει. Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι ελαστικά εργαζόμενοι συνάδελφοι. Είναι ενδεικτικές οι απειλές από την ΔΙΠΕ Δράμας ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος του Συντονιστικού Αναπληρωτών/ -τριων (και συγκεκριμένα σε βάρος συναδέλφισσας), εφόσον δεν αποσυρθεί καταγγελία που είχε δημοσιευτεί στις 8/11 από το Συντονιστικό, για αυθαιρεσίες της ΔΙΠΕ και καταπάτηση των εργασιακών δικαιώματων αναπληρωτών! Την πολιτική ευθύνη για τις απαράδεκτες αυτές εξελίξεις φέρει η ίδια η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση. Μια πολιτική που υλοποιείται από τα στελέχη της διοίκησης και αποκαλύπτει την ενορχηστρωμένη επίθεση στα σωματεία από την πλευρά της, με βασική επιδίωξη να επιβληθεί το δόγμα «Νόμος και Τάξη» για την πάταξη του εχθρού λαού που οργανώνεται και αντιστέκεται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αντιλαϊκή πολιτική της.

Με όπλο τα σωματεία μας, τις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις βάζουμε φραγμό στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης των σωματείων και στο εργαστήριο διώξεων των ΔΔΕ και του υπουργείου.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα με νέα πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στη ΔΙΔΕ Πειραιά, όπου θα απαιτούμε να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης και φίμωσης των εκπαιδευτικών και των μελών των Δ.Σ.

Εμείς τους απαντάμε: Δε θα φιμωθούμε – Δε θα μπει η συνδικαλιστική δράση στον γύψο!

Και να τους θυμίσουμε τα περήφανα λόγια του Μενέλαου Λουντέμη: «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δεν θα τα κάνω πάλι τέσσερα εγώ».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το