ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ


Άμεση στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας!
Απαιτούμε να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα των γιατρών!

Με το 2ο lock down η κυβέρνηση της ΝΔ ομολογεί την πλήρη αποτυχία και τις εγκληματικές ευθύνες της απέναντι στο λαό, στις πλάτες του οποίου επιχειρεί να φορτώσει τα βάρη, γιατί “δε συμμορφώθηκε προς τας υποδείξεις” των ειδικών. Με το αντιδραστικό ιδεολόγημα της “ατομικής ευθύνης”, προσπαθεί να αποκρύψει το γεγονός ότι, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνέχισε και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας. Τα 30.000 κενά, αλλά και οι ΜΕΘ που παρά τις διαβεβαιώσεις εξακολουθούν να είναι ελάχιστες σε σχέση με τις 3.500 που προβλέπει το οργανόγραμμα του ΕΣΥ, οδηγούν στην κατάρρευσή του, πριν καν μπει ο χειμώνας.

Κι ενώ επικαλούνται τις “αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας”, που οι ίδιοι εγκατέλειψαν στην τύχη του, για να βάλουν όλη τη χώρα στο γύψο, παρουσιάζοντας την αντιδραστική κυβερνητική επίθεση των απαγορεύσεων, των προστίμων και της καταστολής ως “πολιτική υγειονομικής ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού”, έχουν το θράσος να επιμένουν ότι το σύστημα υγείας είναι “θωρακισμένο”.

…Ενώ κραταιά συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν καταρρεύσει και μεγάλες, πλούσιες χώρες δεν άντεξαν την ορμή, την δύναμη της πανδημίας του κορονοϊού, το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι εδώ και προσφέρει υπηρεσίες σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη… Και βλέπετε ότι δεν είναι μόνο ο κορονοϊός. Είναι και όλα τα θέματα του Ε.Σ.Υ..“, δήλωσε χθες ο Β. Κικίλιας, για να συνεχίσει “Κανένας συμπολίτης μας αυτή τη στιγμή δεν περιμένει, είτε έχει COVID, είτε είναι θύμα τροχαίου, καρδιακού, εγκεφαλικού και πρέπει να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Μέχρι στιγμής, και είναι τεράστιο επίτευγμα αυτό του Ε.Σ.Υ., κανένας συμπολίτης μας δεν περιμένει για κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας.”, ενώ οι γιατροί καταγγέλλουν

  • ότι ηκυβέρνηση αρνείται να διορίσει το σύνολο των υποψηφίων για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, αρνείται να μονιμοποιήσει τους επικουρικούς που δουλεύουν στα νοσοκομεία,
  • ότι επιβάλλει lockdown σε χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μειώνοντας κατά 80% τα χειρουργεία.

Την ίδια ώρα αγοράζει υπηρεσίες, σπρώχνοντας ζεστό χρήμα στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Δε θα ξεχάσουμε ότι με την ΚΥΑ του υπουργού Υγείας και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, του Σεπτεμβρίου, προβλέπεται η “δέσμευση” κλινών ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών με αποζημίωση στη διπλάσια τιμή! Για να χρυσώσουν τους κλινικάρχες διαθέτουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του λαού!

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα των γιατρών για διορισμό όλων των υποψηφίων για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, πλήρη επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους, η Κυβέρνηση εμπαίζει όλη την κοινωνία. Εμπαίζει ακόμη και τους ιδιώτες γιατρούς, τους οποίους οι ίδιοι άφησαν απλήρωτους και έθεσαν εκτός συστήματος, καλώντας τους να συνδράμουν “υπηρετώντας τον όρκο του Ιπποκράτη”, πετώντας τους ως τυράκι, 6μηνες συμβάσεις, 2.000 ευρώ το μήνα καθαρά και αφορολόγητα, αμειβόμενες εφημερίες!

Αυτοί που ψήφισαν και στήριξαν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έκλεισαν κλινικές, τμήματα, χιλιάδες κρεβάτια, ολόκληρα νοσοκομεία, στοίβαξαν μαθητές και καθηγητές σε 25άρια και 27άρια τμήματα, που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού, την εκπαίδευση των παιδιών του, τη μετακίνησή του με τα ΜΜΜ, ως κόστος για το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο, κωφεύουν απέναντι στα δίκαια αιτήματα των γιατρών, των εκπαιδευτικών, όλου του λαού!

  • Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις ΔΕ, υιοθετούμε όλα τα αιτήματα των αγωνιζόμενων γιατρών
  • Στηρίζουμε τις πολύμορφες κινητοποιήσεις αύριο 12/11, 8-10π.μ. έξω από τα νοσοκομεία
  • Kαλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το