Παραπληροφόρηση και διασπορά ψευδών και ανυπόστατων «ειδήσεων» για την πανεκπαιδευτική απεργία της Δευτέρας, κυκλοφορούν το τελευταίο 24ωρο από διάφορες πηγές, τόσο από ορισμένα ΜΜΕ αλλά και από άλλους κύκλους.

Η παραπληροφόρηση αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον μοναδικό τρόπο «διαλόγου» του Υπουργείου Παιδείας την προσφυγή πότε στη δικαιοσύνη και πότε στην καταστολή των ΜΑΤ.

Καθώς δεν υπάρχει «αέρας» για την προώθηση της αξιολόγησης μέσα στα σχολεία και τα γνωστά επιχειρήματα για τους «τεμπέληδες και άχρηστους εκπαιδευτικούς που φοβούνται την αξιολόγηση» και οι «κοινωνικοί αυτοματισμοί» μιας προηγούμενης περιόδου δεν λειτουργούν πια με τόση αποτελεσματικότητα, επιχειρείται η δημιουργία νέου φόβου με την παραπληροφόρηση.

Κοντολογίς, επιχειρείται να δημιουργηθεί φόβος, σύγχυση και αμφιβολία, που στοχεύει στο να «περάσει» στο μυαλό των εκπαιδευτικών ότι η απόφαση του δικαστηρίου ότι η απεργία-αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ κρίνεται παράνομη και καταχρηστική και οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 3.000€, αφορά την απεργία της Δευτέρας.

Προφανώς τα φιλικά στην Κυβέρνηση ΜΜΕ αλλά και κύκλοι μέσα στους χώρους της εκπαίδευσης (διοικητικοί ή συνδικαλιστικοί) γνωρίζουν ότι τόσο η απεργία της Δευτέρας στους εκπαιδευτικούς όσο και η συγκέντρωση – διαδήλωση στο Εφετείο την Δευτέρα θα είναι μαζική και μαχητική, ίσως η μαζικότερη και μαχητικότερη κινητοποίηση της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας.

Να βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους:

1.      1.  Η 24ωρη απεργία των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά

2.     2.   Δεν ισχύει ότι «οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 3.000€», καθώς αυτό δεν αφορά την απεργία της Δευτέρας.

Για το θέμα αυτό η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της σημειώνει : «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενημερώνει τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 11 του Οκτώβρη πραγματοποιείται κανονικά.Καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή της κ. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε σήμερα και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της Δευτέρας και στα συλλαλητήρια. Καλούμε τα ΜΜΕ να αν αναπαράγουν σωστά την είδηση και να μην δημιουργούν σύγχυση στους εργαζόμενους».

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ δήλωσε: «Επειδή μετά την άγνοια και την παραπληροφόρηση έπεται η διασπορά ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι η 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας μας τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.»

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το