Πριν λίγες μέρες, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Γιώργος Πατούλης ανάφερε «Αυτή τη στιγμή το Σύστημα Υγείας χρειάζεται ενίσχυση από μόνιμο προσωπικό. Έφυγαν από το ΕΣΥ 480 γιατροί το 2019, κυρίως διευθυντές, επειδή συνταξιοδοτήθηκαν, οι οποίοι άφησαν τεράστια κενά. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ενισχυθεί με ένα ισότιμο ή μεγαλύτερο ποσοστό συναδέλφων οι οποίοι να είχαν ενισχυθεί από τη γνώση, αυτή τη σημαντική γνώση των συναδέλφων». 

Και ενώ ακόμη και ο Πατούλης επισημαίνει ότι χρειάζονται προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτών, στο δημόσιο σύστημα υγείας ο Πορτοσάλτε λέει : «Δεν θα έχουμε κάθε μέρα κορωνοϊό. Σήμερα είναι μία έκτακτη κατάσταση, είμαστε σε πόλεμο. Είναι συνθήκες πολέμου. Μεθαύριο, όταν με το καλό ησυχάσουμε, θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;».

Στο μέσον του τρίτου όπως λέγεται κύματος της πανδημίας, με εκατοντάδες ασθενείς να είναι ένα βήμα από τον θάνατο ( πολλοί εκτός ΜΕΘ που είναι αχρείαστες κατά Γεραπετρίτη), και ενώ σε αρκετούς από αυτούς έχει επέλθει το μοιραίο, αλλά και σε πολλούς άλλους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού υπάρχουν και αυτά.

Και έχει και συνέχεια:

ArisPortosalte@ArisPortosalte· “Ξιφουλκούν οι συνδικαλιστές του υγειονομικού, όλων των ειδικοτήτων, απ’ όλα τα μετερίζια φιλοκυβερνητικά και αντιπολιτευτικά για το αγωνιστικό μεροκάματο! Απαιτούν προσλήψεις τώρα, με το λεφτόδενδρο. Μετά την πανδημία, η στιγμή της κυβέρνησης για τολμηρή μεταρρύθμιση στην Υγεία..”

Δημοσιογράφοι κατ΄ όνομα ξιφουλκούν ανερυθρίαστα κατά των υγειονομικών και να προοιωνίζουν την εξόντωσή τους μέσω “μεταρρυθμίσεων”.

Να θυμηθούμε τι έλεγε πριν κάμποσο καιρό με τον Μπάμπη τον Παπαδημητρίου για να καταλάβουμε για τι είδους μεταρρυθμίσεις μιλάει:

«Ναι, να σου πω… Εγώ έχω ακούσει ως ιδέα, ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά τουλάχιστον πρέπει να κλείσουν. Γιατί είναι φορείς ασθενειών, γιατί έχουν πρόβλημα … » ανέφερε χαρακτηριστικά τον Μάιο του 2016 ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, με τον Άρη Πορτοσάλτε να πλειοδοτεί σε αντικοινωνική πολιτική, ζητώντας «όχι απλώς να κλείσουν, αλλά να γκρεμιστούν».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το