«Σύμφωνα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα» γράψαμε στο prologos.gr, αλλά είναι, σίγουρα, έτσι;

Το λέμε αυτό γιατί όπως είπε ο Αρης Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ δεν υπάρχει στην πραγματικότητα απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων! Οχι! Και το εξήγησε ο Αρης Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ αφού, πρώτα, αποκάλυψε, ότι μίλησε ο ίδιος με τρεις υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

Και το ανέλυσε ο Πορτοσάλτε: Δεν απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις αλλά επιτράπηκαν. Μέχρι τώρα απαγορεύονταν συνολικά οι συγκεντρώσεις ενώ από σήμερα το πρωί επιτρέπονται (οι συγκεντρώσεις) μέχρι 100 ατόμων. Πρόκειται, όπως είπε, για χαλάρωση των μέτρων…

Μη γελάτε σας παρακαλώ, μη γελάτε.

Είναι χαλάρωση των μέτρων για τον Αρη Πορτοσάλτε λοιπόν, κόντρα ακόμα και στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας που «δικαιολογεί« τη νέα απαγόρευση μιλώντας για «συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Αλλά ο Άρης που ελέγχει πάντα την εξουσία και στέκεται στο πλευρό των αδικημένων ιδιαίτερα αν αυτοί είναι μισθωτοί, άνεργοι, συνταξιούχοι, διαδηλωτές, αριστεροί κλπ το αποκάλυψε: Δεν απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις αλλά επιτράπηκαν!

Βέβαια ο Πορτοσάλτε δεν είναι μόνος του καθώς υπάρχουν και άλλοι που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα (iefimerida) και διατείνονται πως… “«χαλαρώνουν τα μέτρα, επιτρέπονται συναθροίσεις έως 100 ατόμων»!

Δεν είναι έκπληξη επίσης ότι υπάρχουν φιλοκυβερνητικά site που ισχυρίζονται ότι «Η απόφαση αυτή δικαιολογείται –και προφανώς έγινε μετά και από εισήγηση των ειδικών- για λόγους δημοσίου συμφέροντος που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό» (in.gr) ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει (!!!) όπως ξεκαθάρισε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το