Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η ελαφρότητα και η κυνικότητα με την οποία ο υπουργός Ανάπτυξης επέλεξε να τοποθετηθεί για το ζήτημα που έχει προκύψει μετά το «ιερό αντάρτικο» της Εκκλησίας στα νέα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε αυτό το οποίο έχει καταγγελθεί εδώ και μήνες για τη Θεσσαλονίκη, ότι η κυβέρνηση έκλεισε τα αυτιά στις εισηγήσεις των λοιμοξιωλόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι ο λόγος που δεν έλαβε αποφάσεις τότε η κυβέρνηση ήταν ο… σεβασμός προς την Ορθοδοξία, προσθέτοντας ότι αυτό το λάθος προσπαθεί να προλάβει τώρα η κυβέρνηση με τη γιορτή των Θεοφανείων.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη και με αυτή την παραδοχή, πάντως, ο υπουργός φρόντισε να αφήσει αιχμές για την τότε διαχείριση της κατάστασης από την Εκκλησία λέγοντας ότι «κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown».

Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει».

Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία