Για ψευδείς εικόνες που μεταδόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα της Συρίας πριν από μερικούς μήνες κάνει λόγο παραγωγός του BBC.

Ο Ριάμ Νταλάτι, παραγωγός της Συρίας στο BBC, αποκάλυψε ότι το βίντεο των τραυματιών που υποβάλλονται σε θεραπεία μετά από υποτιθέμενη επίθεση χημικών όπλων στην πόλη της Ντούμα της Συρίας, σκηνοθετήθηκε.

Με βάση στοιχεία που έχει στα χέρια του, υποστηρίζει ότι ήταν σκηνοθετημένες οι εικόνες που οδήγησαν στις αεροπορικές επιδρομές του δυτικού κόσμου στη Συρία τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Νταλάτι έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι το θέμα διερευνήθηκε για έξι μήνες.

Ο δημοσιογράφος επεσήμανε ότι δεν κατέληξαν από θανάσιμα τραύματα άνθρωποι στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει, το τοξικό αέριο Σαρίν που ψευδώς λεγόταν ότι έριξαν οι δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία, δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ωστόσο, σημείωσε ότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) θα εξετάσει κατά πόσον χρησιμοποιήθηκε χλώριο.

Όλα τα άλλα γύρω από την επίθεση κατασκευάστηκαν, σύμφωνα με τον παραγωγό του BBC.

Ιντλίμπ
Μετέφεραν βαρέλια με χλώριο στο Ιντλίμπ για να στήσουν «χημική» επίθεση – Στο Ιντλίμπ ξεκίνησαν να βιντεοσκοπούν στημένες επιθέσεις με «χημικά»

Τα λευκά κράνη δημοσίευσαν το βίντεο στις αρχές Απριλίου 2018, μετά την αναφερθείσα επίθεση στην Ντούμα η οποία βρίσκεται στην Ανατολική Γούτα.

Το βίντεο έδειξε ότι οι κάτοικοι, ενήλικες και παιδιά, λάμβαναν ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο μετά την υποτιθέμενη επίθεση.

Οι συγκλονιστικές εικόνες από την Ντούμα της Συρίας έκαναν τότε τον γύρο του κόσμου.

Άντρας φορά μάσκα αερίων
Για τους ειδικούς ωστόσο χρειάζονταν από τότε επιπλέον στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν οι καταγγελίες περί μιας επίθεσης με χημικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, ορισμένα μέσα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των Λευκών Κρανών, ανέφεραν την υποτιθέμενη χημική επίθεση στην πόλη Ντούμα.

Ωστόσο, δεν παρουσίασαν απτές αποδείξεις και όπως προέκυψε από άμεσο έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, δεν βρέθηκαν ίχνη χημικών ουσιών στην περιοχή.

Όμως μια εβδομάδα μετά τη φερόμενη επίθεση, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησαν σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον αρκετών κυβερνητικών εγκαταστάσεων στη Συρία, όπου ισχυρίζονταν ότι υπήρχαν αποθηκευμένα χημικά όπλα.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το